• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jago poveo Zvezdu ka finalu! Crveno-bijeli slomili FMP, blistao MVP serije protiv Partizana

Brazilski košarkaš bio najzapaženiji u pobjedi Crvene zvezde nad FMP-om.

 Zvezda savladala FMP u polufinalu Izvor: MN Press/Vladimir Marković

Košarkaši Crvene zvezde napravili su prvi korak ka finalu domaćeg prvenstva, pošto su u hali "Aleksandar Nikolić" savladali FMP iz Železnika. Nakon 40 minuta košarke u Pioniru bilo je 97:87 za tim Janisa Sferopulosa, koji je nedavno stigao i do drugog trofeja u sezoni - nakon Kupa Radivoja Koraća osvojena je ABA liga, pa bi titula u Superligi kompletirala uspješnu sezonu u srpskoj i regionalnoj košarci.

Prvi korak ka plasmanu u finale igrači Zvezde napravili su možda i malo teže nego što se očekivalo, pošto FMP nije želio da se preda ni kada je imao dvocifreni zaostatak. Uspjeli su "Panteri" da se vrate nakon užasne prve dionice, koju su izgubili sa čak 14 poena razlike, a zatim da meč dugo drže u egalu.

Prelomila je tek posljednja dionica, u kojoj je Zvezda zaigrala organizovanije i uspjela da slomi otpor tima u kojem već godinama razvija svoje najtalentovanije igrače. Pogledajte detalje iz hale, sa meča Zvezda - FMP:

Naredni meč, a ujedno i prva meč-lopta za Crvenu zvezdu, igraće se u Železniku. FMP će biti domaćin branioci titule u srpskoj košarci u ponedjeljak, 27. maja, od 18:00. Podsjećamo, u prvom meču polufinala Partizan je savladao Megu (82:72).

Crvena zvezda: Lazarević 11, Teodosić 10, Tompkins 6, Davidovac 7, Mitrović 15, Lazić, Bolomboj 5, Ilić 3, Nedović 13, Kostić 2, Dos Santos 25.

FMP: Votson 2, Živanović, Rebec 16, Subotić 4, Roberts 7, Stepanović 15, Šaranović 7, Simović 10, Gagić, Novak 12, Kuzmić 8, Gašić 6. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC