• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić i Dončić će "odrati" Amerikance! Dobijaju najveće ugovore u istoriji, zajedno 750 miliona $

Luka Dončić i Nikola Jokić postaju najbolje plaćeni košarkaši svijeta.

 Dončić i Jokić postaju najbolje plaćeni košarkaši svijeta. Izvor: YouTube/Bleacher Report/Printscreen

Luka Dončić postaće narednog ljeta najplaćeniji igrač u NBA ligi, ali neće se dugo zadržati na prvom mjestu. Njega bi već 2026. godine trebalo da "preskoči" Nikola Jokić, pa će tako njih dvojica - ako neko u međuvremenu ne "iskoči" - biti u tom trenutku ubjedljivo najbolje plaćeni košarkaši na svijetu.

Dončić je nedavno ispunio i posljednju potrebnu "klauzulu" (uvršten u najbolju petorku NBA lige) zbog koje će 2025. godine moći da potpiše takozvani "supermaks" ugovor sa Dalasom. To mogu da potpišu samo igrači koji imaju sedam godina staža u NBA ligi, a ujedno i redovno dobijaju individualne nagrade, pa će Dončiću po slovu novog ugovor pripasti 346 miliona dolara. U pitanju je petogodišnji ugovor gdje će mu do posljednje godine ugovora rasti zarada.

Što se tiče Nikole Jokića, njegov aktuelni ugovor vrijedan 270 miliona dolara važi od prošlog ljeta. Naredne sezone će zaraditi 51 milion dolara, pa 55 i 59, s tim da se očekuje da u ljeto 2026. godine potpiše novi. Prema nekim procjenama, Jokiću će tada pripasti čak 404 miliona dolara, na ugovor na pet godina.

Jokić će tada imati desetogodišnje iskustvo igranja u NBA ligi koje donosi benefite sa sobom, a pretpostavlja se da će nastaviti da osvaja individualna priznanja kao i do sada. Već tri puta je bio MVP cijele sezone, ne očekuje se da "spušta nogu sa gasa", pa će i u godinama koje dolaze biti među najboljim igračima svijeta. Zbog toga će Denver morati da ga nagradi, a već odavno znamo da i nema Somborac druge preferencije osim Nagetsa.

Podsjetimo, Jokić je završio sezonu u NBA ligi pošto je Denver eliminisan u polufinalu Zapadne konferencije i već sada se srpski košarkaš odmara u Švedskoj, dok je s druge strane Dončić na korak od NBA finala sa Dalasom.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Valja kupiti kobilu, dvije

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC