• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić "zgrabio metlu" i ne pušta! Izbacili su Jokića, a Luka će ih počistiti - na korak od NBA finala!

Autor Dragan Šutvić

Dalas je fantastičan u plej-ofu i vodi 3:0 protiv Minesote. Još pobjeda ih dijeli od NBA finala.

 NBA plej of Dalas vodi 3 0 protiv Minesote Izvor: EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT

Dalas je na korak od NBA finala pošto je prethodne večeri "odbranio" i domaći teren, pa poslije pobjede nad Minesotom od 116:107 sada vodi 3:0 u seriji. Dalas je veliki posao napravio na terenu "vukova", a potom je u istom raspoloženju nastavio da igra i pred svojim navijačima, tako da u ovom trenutku Gobera, Edvardsa i ekipu može samo čudo da spasi.

Iako su konfiguracijski bili preveliki izazov za Denver, protiv Dalasa ne mogu ništa, pa se još jednom bekovski par Dončić - Irving pitao za sve. Zajedno su ubacili 66 poena, a ono što je posebno važna vest za Džejsona Kida je i da su odlični u odbrani kroz cijelu seriju, što se odrazilo na nedovoljno dobre partije Edvardsa i Konlija, odnosno veliki broj izgubljenih lopti kod obojice, dok su oni gospodarili protiv Nagetsa.

Dončić je meč završio sa 33 poena (10/20 iz igre), a upisao je još sedam skokova, pet asistencija i čak pet ukradenih lopti, dok ga je u gotovo istom ritmu pratio i Irving - 33 poena (12/20 iz igre), tri skoka i četiri asistencije. Iimali su i solidnu pomoć Vašingtona (16) i Džounsa (11), koji su idealno "legli" na ovu ekipu.

Luka Dončić
Izvor: Youtube/NBA

S druge strane Edvards je ubacio 26 poena, imao je i devet skokova i devet asistencija, ali to nije bilo dovoljno. Karl-Entoni Tauns je ponovo bio loš jer je ubacio tek pet od 18 šuteva (ukupno 14 poena i 11 skokova), dok je Gober imao devet poena i šest skokova. Nije pomoglo ni 15 poena Mekdenijelsa, odnosno 14 Rida. Dakle, ako nešto ne smisle u Minesoti, biće počišćeni "metlom" nakon što su izbacili šampiona.

I na Istoku "prijeti metla" pošto Boston vodi 3:0 protiv Indijane i već se polako crta NBA finale protiv Dalasa, gdje će Seltiksi imati mnogo teži zadatak nego u dosadašnjem toku plej-ofa.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC