• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pao potpis koji mijenja cijelo ljeto u Evroligi!

Autor Milutin Vujičić

Poslije potpisa za Real Madrid, mijenja se prelazni rok u Evroligi.

 Valter Tavareš ostaje u Realu  Izvor: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Već godinama jedan od najboljih igrača Evrolige Valter Tavareš bio je na korak od odlaska iz Real Madrida. Za njega se već duže vrijeme interesovao Dubai, novi klub koji bi trebalo da "zagospodari" takmičenjem u narednim godinama, ali na kraju je Real Madrid uspio da zadrži svog moćnog igrača.

Valter Tavareš će potpisati novi ugovor sa "kraljevskim klubom" na čak pet godina, javlja danas španski specijalizovani portal za transfere "Encestando". Prema njihovim informacijama, Real Madrid je na ovaj način ne samo zadržao Tavareša, nego je odbio i novu ofanzivu iz Emirata. Ipak, pitanje je šta bi se desilo da je Dubai uspio da "izboksuje" da naredne sezone igra u Evroligi, pošto je sada neizvjesno da će biti i u Evrokupu.

Osim "novog bogataša" Dubaija, spominjao se i Panatinaikos, od koga je Tavareš izgubio u finalu Evrolige pružajući lošu igru protiv Lesora i Mitoglua, ali su definitivno "digli ruke". Posebno nisu željeli da ponude ugovor na pet godina, pošto malo ko vjeruje u koljena "džina" sa Zelenortskih Ostrva (32).

Prema određenim informacijama iz Španije, Tavareš će godišnje zarađivati oko dva miliona evra neto, a čini se da je sada na putu da završi i karijeru u Real Madridu. Ovo će drastično "okrenuti" ljetni prelazni rok u Evroligi jer Real više ne traži centra, pošto će uz "Edija" igrati Usman Garuba, dok Vensan Poarje odlazi u Efes. Ostaje da se vidi šta će biti sa Marijom Hezonjom, kao i sa još nekoliko igrača koji su na izlaznim vratima "kraljevskog kluba".

Takođe, dolazi i Ksavijer Rejtan-Mejs iz Jeniseja. U pitanju je košarkaš koji je prošle sezone "eksplodirao" u VTB ligi i prosječno je bilježio 25,4 poena, 4,2 skoka i 4,5 asistencija i to mu je najbolja godina u karijeri.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC