• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MVP Evrolige isprozivao Dubai! Odmah udario po novom klubu: "Kao da ja kažem za Bijons ili Rijanu..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedan od najboljih bekova evropske košarke opleo po Dubaiju i zauvijek zatvorio vrata za odlazak u taj tim.

 Majk Džejms isprozivao KK Dubai Izvor: MN PRESS

Jedan od najboljih igrača u Evropi tokom posljednjih nekoliko godina, bek Monaka Majk Džejms, ponovo je iskoristio priliku da na svom "X" nalogu komentariše aktuelne vijesti iz svijeta košarke. MVP ligaškog dijela upravo završene sezone u Evroligi ovog puta je "pecnuo" Dubai, tim koji će naredne sezone igrati ABA ligu i Evrokup, uz naznake da bi u narednim sezonama želio da se odmjeri i sa najboljima u Evropi.

Ipak, tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata odlučio je da ide postepeno i da svoj tim gradi na pravi način - neće odmah potrošiti ogroman novac i dovesti 12 najboljih igrača u Evropi. Po riječima Majka Džejmsa, koji je poznat kao osoba bez dlake na jeziku, to ne bi bilo ni moguće. Amerikanac se nadovezao na komentar da Dubai ne planira da potpisuje igrače poput Majka Džejmsa i Valtera Tavaresa.

"To je kao da ja kažem 'Ne želim da izlazim sa Bijons ili Rijanom'. Nisam ni imao opciju", napisao je Majk Džejms. Jasno je da je Amerikanac istakao kako je on nedostižan za novoformirani tim, odnosno da se ni pod kakvim uslovima ne bi preselio u UAE. Da li će isti primjer slijediti i ostali najbolji igrači u Evropi ili će uskoro eksplodirati neka bomba u Dubaiju, vidjećemo pred početak nove sezone.

Inače, Majk Džejms je profesionalnu karijeru počeo u Zagrebu, gdje je za istoimeni klub igrao 2012. godine. Uslijedili su brojni klubovi u njegovoj karijeri, a na mečevima Evrolige nastupao je u dresovima Baskonije, Panatinaikosa, Olimpije iz Milana, CSKA iz Moskve i Monaka čiji je član već tri godine.

Oprobao se Džejms i u NBA ligi, ali njegovi nastupi za Finiks, Nju Orleans i Bruklin nisu bili podjednako dobri kao oni u evropskoj košarci. Majk je tokom dvije sezone odigrao tek 58 mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi, računajući tu i devet plej-of mečeva za Bruklin Netse. U tom timu trebalo je da bude podrška Kajriju Irvingu, Džejmsu Hardenu i kevinu Durentu. 

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC