• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđe Đoković potpisao ugovor sa ABA ligom, pa se oglasio!

Autor Dragan Šutvić

Đorđe Đoković je zvanično predstavio novi projekat ABA lige.

 Đorđe Đoković o KK Dubai  Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Dok Novak trenira na terenu "Filip Šatrije" i sprema se za meč prvog kola Rolan Garosa, njegov brat Đorđe Đoković je ozvaničio saradnju sa ABA ligom! Kao jedan od glavnih ljudi projekta KK Dubai zvanično je potpisao ugovor sa ABA o pristupanju ovog kluba takmičenju naredne sezone. On je potpredsjednik i izvršni direktor kluba, a naglasio je da neće biti razbacivanja novca i da je Dubai dugoročni projekat na zdravim osnovama. 

"Nismo došli da se razbacujemo parama, dajemo osam miliona evra Tavaresu... Želimo da stvorimo zdrav sistem! Trenutno stvaramo ekipu samo za ABA ligu, mahom od regionalnih igrača", otkrio je Đorđe Đoković. 

Zajedno sa njim je bio i generalni direktor KK Dubai Dejan Kamejašević koji je naglasio da u ovom gradu vlada veliko interesovanje za košarku. Naravno, ne kao u Beogradu ili Atini, ali nije za zanemariti broj navijača.

"Ne mislimo da ćemo imati navijače kao Crvena zvezda i Partizan, Olimpijakos i Panatinaikos. Ne možemo to imati nikada u životu, jedino da ih kupimo kao igrače. Želimo da sagradimo identitet i klub kojim će se ponositi svi navijači Dubaija", naglasio je on. 

Što se tiče pitanja trenera i pojačanja tim i stručni štab će umnogome zavisiti od toga da li će se igrati u nekom evro takmičenju, a u prvoj sezoni ne treba očekivati veliki budžet. 

"Ne dovodimo Majka Džejmsa, Valtera Tavaresa i sve koji su se pominjali. Imaćemo skroman budžet za ABA ligu, u prvoj sezoni. Važno nam je da učimo, griješimo, steknemo iskustvo, uđemo i pokažemo se u najboljem svjetlu. Takmičarski nije prioritet da osvajamo ABA ligu, jer i da je osvojimo, ne ulazimo kroz nju u Evroligu ili Evrokup. Cilj je oduvijek bio ABA liga, ali komercijalno i sportski je bitno da igramo dvije lige. Ulaskom u ABA smo pokazali da postojimo, da nismo neki oblak koji se vrti oko Balkana", završio je Kamenjašević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC