• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije haosa u finalu KLS, stiglo pojačanje! Crvena zvezda potpisala prvog igrača za novu sezonu

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ajzeja Kenan je novi košarkaš Crvene zvezde i potpisuje ugovor na dvije godine.

 Ajzeja Kenan novi igrač KK Crvena zvezda Izvor: Josep LAGO / AFP / Profimedia

Ubrzo posle haosa u finalu Košarkaške lige Srbije (KLS) stigla je informacija da je Crvena zvezda dogovorila pojačanje za narednu sezonu. U pitanju je američki bek Ajzeja Kenan (33, 183 cm) koji stiže iz redova Olimpijakosa, prenio je portal "Telesport".

Dogovorena je saradnja na dvije sezone, a prema nezvaničnim informacijama Kenan će za to vrijeme zaraditi tri miliona dolara. Zvezda je već dugo pratila situaciju oko Kenana, a nakon što je saznala da neće produžiti saradnju sa Olimpijakosom, prešla je u ofanzivu i uspjela je da ubijedi odličnog beka da bude njeno prvo pojačanje za narednu sezonu, ako ne računamo produžetak saradnje sa Rokasom Gidraitisom.

Kenan je inače ponikao na koledžu Marej Stejt, da bi potom bio izabran kao 34. pik na draftu 2013. godine. Iako ga je Hjuston birao, nije mu dao pretjerano veliku šansu, pa je Kenan otišao u Filadelfiju, Čikago, opet Hjuston, Finiks, Minesotu i Milvoki. Od 2020. godine je u Evropi gdje je igrao za UNIKS, pa Galatasaraj, dok je posljednje dvije sezone proveo u redovima Olimpijakosa.

Igrajući za pirejske crveno-bijele osvojio je pet domaćih trofeja (u toku je borba za šesti), a u prosjeku prošle godine u Evroligi je bilježio 10,4 poena, 1,9 skokova i 1,5 asistencija. 

Što se tiče bekovskih pozicija u Zvezdi, očekuje se ostanak Jaga dos Santosa i Nemanje Nedovića koji imaju ugovore, čeka se još odluka Miloša Teodosića koji je bliže ostanku, dok je gotovo sigurno da Nikola Topić odmah ide u NBA ligu uprkos teškoj povredi. Za sada je najzamršenija situacija oko Adama Hange koga traži Huventud.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC