• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetislav Pešić dobio stadion u rodnom gradu: Sugrađani uz sliku napisali i njegove riječi - evo šta im je poručio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Velika čast za selektora Srbije u gradu u kojem se rodio i u kojem je zaigrao košarku.

 Stadion u Pirotu nazvan po Svetislavu Pešiću Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Pirot je minulog vikenda bio pravi grad košarke, pošto je nizom svečanosti obilježeno 70 godina košarke u Pirotu. Od subote, Omladinski stadion u tom gradu nosi naziv proslavljenog selektora košarkaške reprezentacije Srbije, Piroćanca Svetislava Karija Pešića. Ploču sa slikom istaknutog trenera i natpisom "Pronaći balans između skromnosti i samopouzdanja" otkrili su gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i direktor Sportskog centra Nenad Đorđević. Svetislav Kari Pešić zahvalio je Piroćancima na ukazanoj časti i obećao da će uvijek biti uz svoje sugrađane i promovisati ime Pirota širom svijeta.

Svetislav Kari Pešić je istakao da je upravo na ovom stadionu počeo da se bavi košarkom i da je na ovaj način ukazana čast ne samo njemu, nego i njegovim saigračima sa kojima je započeo košarkašku karijeru. On je zahvalio klubovima koji su pokrenuli inicijativu da stadion ponese njegovo ime, gradu i građanima Pirota, za koje je kako kaže uvijek tu.

"Ja uvijek stojim ispred vas i iza vas i obećavam da ću i delje da radim na afirmaciji našeg grada, naročito u sportu. Moji sportski rezultati su poznati, ali se nadam da nije samo to razlog što će ovaj stadion nositi moje ime", rekao je Pešić.

Na Svečanoj akademiji je prikazan je film „Tako je bilo“ autora Bobana Mitića, a govorio je i recenzent monografije o Svetislavu Pešiću Aleksandar Miletić. Monografija „70 godina pirotske košarke“ predstavljena je kroz prelistavanje po poglavljima. Svečana akademija završena je dodjelom nagrada zaslužnim građanima za doprinos u razvoju pirotske košarke.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC