• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trej Tompkins nakon Zvezde postaje najveće pojačanje u istoriji španskog kluba!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Krilni centar Trej Tompkins veoma je blizu potpisivanja ugovora sa španskim timom.

 Trej Tompkins ide u špansku ACB ligu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se sa njim pozdravila prije nekoliko dana, Trej Tompkins je uzvratio pozdrave, a sada je poznato i šta bi mogla da bude naredna stanica u karijeri iskusnog Amerikanca. Nakon što je u Beogradu oživio karijeru i pokazao da u njemu još ima košarke kada je dobro pripremljen za iskušenja na najvišem nivou, američki krilni centar nadomak je potpisa ugovora u Španiji.

Kako prenose tamošnji mediji Trej Tompkins će igrati za Korunju, novajliju u elitnom rangu španske košarke, odnosno ACB lige. Sudeći po renomeu koji ima, Trej bi mogao da bude i najzvučnije pojačanje u istoriji ovog kluba. Ukoliko je tokom nekoliko mjeseci boravka u Srbiji naučio neke od riječi na našem jeziku, u novom timu mogao bi da popriča sa Goranom Huskićem, bivšim košarkašem Radničkog iz Obrenovca koji je već godinama internacionalac u Španiji. Naravno, ukoliko Huskić ostane dio ekipe za istorisjku sezonu u ACB ligi.

Trej Tompkins će svakako biti važan adut protiv najboljih timova u Španiji. njegovo ogromno iskustvo i smirenost u najbitnijim trenucima meča - što su povremeno vidjeli i navijači Zvezde, posebno protiv Partizana - trebalo bi da budu adut Korunje u narednoj sezoni, dok se tim bude borio za opstanak. Tompkins se u Španiju vraća kao igrač velike reputacije, jer je svojevremeno sa Realom osvojio Evroligu i četiri šampionske titule u zemlji.

Profesionalnu karijeru počeo je u Los Anđeles Klipersima, ali je nakon dvije godine tokom kojih se mučio sa povredama napustio NBA ligi. Prvo je zaigrao za Nižnji Novgorod, zatim je sedam godina nastupao u dresu Reala, a prije Crvene zvezde bio je član Zenita iz Sankt Peterbuga.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:59
Crvena zvezda osvojila titulu u Superligi
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC