• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule: Poraz - senzacija! Škobalj: Možemo!

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde u utorak od 18 časova počinju polufinalnu seriju plej-ofa, koja se igra na dve dobijene utakmice.

 Dule: Poraz - senzacija! Škobalj: Možemo! Izvor: MONDO

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da bi trebalo da se desi "enormno iznenađenje", pa da njegov tim ispadne od Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije!

Serija se igra do dve pobede i počinje u utorak od 18 časova. Partizan je domaćin i najavio je da neće biti slobodne prodaje ulaznica, tako da se može očekivati simboličan broj poklonika crveno-bele boje.

"Razlika u kvalitetu je tolika da bi trebalo da se desi enormno iznenađenje, pa da se Partizan ne plasira u finale. Već smo odigrali slabo dve utakmice sa Zvezdom, a treći put to neće da nam se dogodi",
rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Partizan je šestostruki uzastopni šampion Srbije, a Zvezda je svoju poslednju titulu osvojila pre tačno deset godina. Crno-beli su od poslednjih 16 derbija rešili u svoju korist čak 15 i eliminisali su komšije iz plej-ofa tri sezone zaredom.

"Ja poštujem Zvezdu. Postigli su dobre rezultate kada se uzme u obzir njihov budžet, a pokazali su i jak karakter. Ali karakter imamo i mi. Nijednom ljubitelju košarke nije sporno da smo kvalitetniji, zašto bih ja to sada osporavao", objasnio je Vujošević.

On je dodao da juriš na sedmu titulu "nije nikakvo pitanje rekorda".

"Titula je motivacija sama po sebi, ali i Evroliga. Pored toga, živimo u takvoj zemlji da bi odmah nestalo prethodnih šest titula, ako ne bih uzeo sedmu", ističe Vujošević.

DRAGIĆEVIĆ I BAKIĆ NEIZVESNI

Milan Škobalj iznenada je dobio šansu da sedne na klupu Crvene zvezde, kada je Stevan Karadžić iznenada podneo ostavku. Od tada je vodio ekipu na dva derbija i oba puta bio relativno blizu pobede (78:83, 77:86).

"Ne bismo bili u plej-ofu da ne mislimo da možemo nešto da uradimo. Uostalom, za ovo smo se pripremali devet meseci, tako da nije bitno u kojem sastavu, koliko bolesni i povređeni, igraćemo svom snagom i pokušati da se izborimo sa Partizanom".

Škobalj je otkrio da su neizvesni nastupi Tadije Dragićevića, kog muči koleno, kao i Borisa Bakića "koji svaku utakmicu igra pod injekcijama".

On je rekao da se na početku plej-ofa "sve poništava" i da obe ekipe kreću od nule, bez obzira na Partizanovu pozitivnu seriju u komšijskim duelima.

Škobalj je ostao pri ranijoj tvrdnji, da je za njegov tim bolje da se sastane sa crno-belima u polufinalu, nego u finalu.

"To je realna situacija. Ko u Srbiji može da pobedi Partizan tri puta u sedam dana? U tom smislu nam je lakše da igramo u dve dobijene. Prvi meč imaće najveću težinu u seriji, jer kada se igra do dva, nije isto voditi i gubiti sa 1:0".

Na pitanje da li očekuje pun Pionir navijača Zvezde u revanšu, s obzirom na to da će Partizan veliku većinu ulaznica za utorak dodeliti svojim navijačima, Zvezdin trener odgovorio je da "navijače očekuje stalno".

"Pretpostavljam da ćemo i mi postupiti isto kao Partizan, a navijače očekujemo stalno... Možda čekaju povoljan rezultat u prvoj utakmici? Videćemo da li ćemo ih 'pozvati' na pravi način", rekao je Škobalj posle skupa održanog u Kući košarke.

Okupili su se selektor Dušan Ivković, direktor Saveza Predrag Bojić, četvorica trenera učesnika plej-ofa i sudije delegirane za te utakmice.

Dogovoreno je da se u narednih nekoliko nedelja samo nadogradi poverenje uspostavljeno između trenera i sudija, koje je na znatno višem nivou nego prethodnih sezona.

(Beta/MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC