• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobijao sam kritike i prijedloge od igrača! Pešić progovorio o odnosu sa košarkašima i pravilima

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svetislav Pešić pričao je i o odnosu sa igračima.

 Svetislav Pešić komentarisao Olimpijske igre Izvor: MN PRESS

Košarkaši Srbije stigli su u Beograd poslije osvojene bronze na Olimpijskim igrama i na aerodromu "Nikola Tesla" održana je konferencija za medije tim povodom. Zbog manjka vremena nije bilo dovoljno prostora za pitanja, pa je sve završeno brže nego što se očekivalo. Jedna od tema o kojoj je bilo priča je odnos selektora sa igračima.

Svetislav Pešić pričao je baš o tome i o kritikama i prijedlozima. "Od svega po malo, pripreme, rad, riječi, dogovor. Kao u životu, ako imaš ispred sebe cilj... Nije lako, ali je motiv, daje ti dodatnu emotivnu, mentalnu snagu i motivaciju, da se odrekneš nekih lijepih stvari preko ljeta, da budeš sa ekipom, da daješ sve. Kad se završi meč, ne postoji ništa drugo osim pripreme za narednu. Teško je izdržati, momci su to uradili, tako je bilo i u Manili. Mogli smo mi i da izgubimo od Njemačke, ali smo pokazali stav i sve. Zato im javno čestitam na odnosu i svemu što su uradili, radi se zajedno, dobijao sam i kritike od igrača, prijedloge i dobre i loše i prijedloge koji mi se nisu uklapali u neka moja pravila, ali smo uvijek nalazili put do toga", rekao je Pešić.

Istakao je da je bronza osvojena na najjačem košarkaškom turniru ikada odigranom.

"Ovo je bio najjači košarkaški turnir ikada, 10 timova se borilo za medalju, Amerikanci su došli sa najjačim NBA igračima, tu su bili evroligaški i NBA igrači i u drugim timovima. Napraviti uspjeh na takvom turniru bio bi nemoguć bez tog fokusa, zajedništva, prije i poslije utakmice, trebalo je izdržati mentalno. Javno da im čestitam i da im se zahvalim. Meni su pomogli, ja sam se trudio i njima da pomognem, to je ogroman uspjeh, ne samo rezultat, već i način na koji smo stigli i završili turnir u Parizu", zaključio je Pešić.

Pogledajte

00:09
Konferencija košarkaša Srbije
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC