• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božić za MONDO: Pozitivnom tenzijom do pobede

Prekaljeni bek kaže da svaka titula koju je Partizan osvojio stvara obavezu i želju da nastave u istom stilu.

 Božić za MONDO: Pozitivnom tenzijom do pobede Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana kreću u juriš na sedmu uzastopnu titulu prvaka države. Od šest dosadašnjih u eri Duška Vujoševića, kapiten ekipe Petar Božić osvojio je tri, po čemu je od aktuelnih prvotimaca uspešniji samo Uroš Tripković, koji ih ima čak pet.

"Svaka titula koju smo uzeli stvara obavezu i želju da nastavimo u istom stilu. Kada iz godine u godinu vidiš rezultat svog rada, to ti daje još više želje i elana", rekao je za MONDO prekaljeni bek.

Evroliga je ove sezone bila lepa epizoda za crno-bele, ali šampionska titula je nešto bez čega neće biti Evrolige naredne jeseni i zime. Dakle, mečevi protiv Crvene zvezde (prvi u utorak od 18 časova) sada su "utakmice sezone".

"Na ovim utakmicama treba da materijalizujemo mukotrpan rad uložen tokom prethodnih meseci. Zvezdu dobro poznajemo, to je ekipa koja ima kvalitet i svoje ambicije, međutim, mislim da su i kod nas prisutni maksimalna motivacija i pozitivna tenzija pred početak plej-ofa".

Dva derbija odigrana u okviru Superlige Srbije donela su neizvesnu borbu, što mnogi površni pratioci košarke nisu očekivali. Zvezda je lako mogla do barem jednog trijumfa, ali crno-beli su ipak povećali prednost na 15:1 u poslednjih 16 međusobnih mečeva.

"Zvezda je te utakmice odigrala rasterećeno, jer nije imala šta da izgubi. Shodno važnosti utakmica, mislim da ćemo sada biti opterećeni i jedni i drugi. A ja se ne oslanjam previše na to šta očekuje javnost i kakva slika možda vlada u navijačkim krugovima. Javnost je bila skeptična i po pitanju naših dometa u Evroligi, pa smo ipak dokazali suprotno. Sada ćemo imati pozitivnu tenziju koja nam je nedostajala na prethodna dva derbija i nadam se da će to doneti mnogo bolju igru. To znači svih 40 minuta borbeno u odbrani, a koncentrisano i pametno u napadu", jasan je Božić.

Posle malog predaha koji su tokom Superlige uzeli najvatreniji navijači, crno-beli u plej-ofu očekuju podršku punog Pionira. Na prvoj utakmici će, shodno odluci domaćina, biti prisutni gotovo isključivo navijači Partizana.

"Naši navijači su mnogo puta održali lekciju Evropi, kako se bodri svoj tim. Uveren sam da će opet biti tako - i kada budemo formalno domachini i kada budemo gosti".

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC