• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Panter je mnogo puta pokopao Partizan!" Bivši košarkaš otkrio ko je bolji u novom timu crno-bijelih!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji košarkaš Ranko Velimirović istakao da je Kevin Panter mogao samo da šutne, a da je često promašivao kada je bilo najbitnije.

 Ranko Velimirović o Kevinu Panteru u Partizanu Izvor: Coust Laurent/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkaški klub Partizan promijenio je gotovo kompletan igrački kadar između dvije sezone, pa će Željko Obradović u novu sezonu krenuti sa drugačijim timom. Ostao je samo Balša Koprivica, a među onima koji su napustili Beograd je i doskorašnji kapiten Kevin Panter. Iako je bio miljenik dijela navijača ima i onih koji nisu impresionirani njegovim nastupima.

Među njima je nekadašnji košarkaš Ranko Velimirović, koji je tokom gostovanja u "Jao Mile" podkastu bivšeg košarkaša Mileta Ilića ispričao svoje mišljenje. Po njegovim riječima, Panter nije mogao da kreira ili završava akcije ulazom, već je bio dobar samo u šutu - zbog toga Karlika Džounsa smatra boljim košarkašem!

"Željkov sistem je zahtjevan. Ovaj plejmejker što je došao, on mi se najviše dopada, Džouns. Ozbiljna zvijer... I 1 na 1, i ulaz, i šut i da razigra. Za razliku od Pantera koji je mogao samo da šutne ništa drugo. Niti je igrao odbranu, niti je razigravao, niti je imao ulaz neki", rekao je Ranko Velimirović, a onda je Mile Ilić pokušao da spusti loptu. "Nemoj tako da pričaš", ubacio je voditelj podkasta i dodao: "Ti si Grobar, pa možeš tako..."

"Vidi, imao je blistavih utakmica ali realno pokopao nas je mnogo puta! To je realno. Ne kažem ja, imao je blistavih utakmica, u pretprošloj sezoni, u prošloj, poslije povrede se vratio, dobio dvije-tri utakmice i poslije toga sve izgubio. Šuteve... Nijedan nije pogodio na kraju, odlučujuće! Nije ni uzimao šuteve one neke koje je ranije uzimao, preko ruke. Nije mi energetski izgledao na istom nivou", zaključio je nekadašnji košarkaš.

Kevin Panter je igrao za Lavrio u Grčkoj, Antverpen u Belgiji, Rosa Radom u Poljskoj, a zatim AEK, Virtus, Olimpijakos, Crvenu zvezdu, Olimpiju iz Milana i Partizan, prije nego što je ovog ljeta prešao u Barselonu. Iako je sa AEK-om i Virtusom u dvije uzastopne sezone osvajao FIBA Ligu šampiona, opšti je utisak da je najbolje partije u karijeru pružao baš u dresu Partizana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC