• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Partizan ubedljivo do 1:0

Crno-beli slavili rezultatski najimpresivniju pobedu nad Zvezdom ove sezone. Peković i Tripković igrači odluke, Vujošević "briljirao"...

 PLEJ-OF: Partizan ubedljivo do 1:0 Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana poveli su u polufinalnoj plej-of seriji protiv Crvene zvezde, pošto su u utorak savladali "večitog rivala" rezultatom 93:73 (26:15, 25:25, 24:16, 18:17).

Druga utakmica na rasporedu je u petak, 6. juna, a eventualna "majstorica" narednog ponedeljka.

Nikola Peković ponovo je bio nerešiva enigma za Zvezdine centre i sa 26 poena bio najefikasniji akter utakmice. Uroš Tripković ubacio je 18, a Milenko Tepić 13 koševa.

Crveno-beli su imali trojicu igrača sa dvocifrenim učinkom - Marko Lekić je postigao 13, a Stiven Marković i Mirko Kovač po 11 poena.

Branioci titule bili su dominantni u skoku pod oba koša, pošto su uhvatili ukupno 37 (27+10) lopti, a igrači Zvezde 16, od toga samo dva u fazi napada.

U šutu za dva poena stara priča - crno-beli predvođeni Pekovićem izuzetno efikasni (64 odsto), Zvezda uglavnom bez rešenja i stoga sa slabih 35 odsto ubačenih šuteva.

Partizan je od osmog minuta igrao bez Novice Veličkovića, koji je povredio skočni zglob, pa su pokušali da ga zamene Borovnjak i Strahinja Milošević.

Na drugoj strani, roviti Tadija Dragićević i Boris Bakić pružili su partije za zaborav, a "buntovnici" Igor Milošević i Mlađen Šljivančanin ponovo samo formalno obukli crveno-beli dres... Bakić je prilikom jednog prodora pod koš doživeo žestok pad, pa je posle meča ostao da leži na stolu u svlačionici.


Utakmicu je posmatralo oko 3.000 gledalaca, od čega samo nekoliko desetina pristalica Zvezde, pošto Partizan kao domaćin nije pustio ulaznice u slobodnu prodaju.

KRHKA ZVEZDA I VUJOŠEVIĆEVE "BRAVURE"


Crveno-beli su na početku stekli četiri poena prednosti i poslednji put vodili sa 11:10 u četvrtom minutu. Usledila je Partizanova serija od 11:0 (dve trojke Tripkovića, jedna Vitkovca) i preokret na 21:10. Zvezda se do kraja meča samo jednom spustila ispod deset poena zaostatka.

Period igre u kojem su igrači Milana Škobalja bili ravnopravni - druga četvrtina - poklopio se sa ulaskom u igru Stivena Markovića. Australijski Srbin rasteretio je Omara Kuka i sa njim u tandemu počeo da pronalazi put do srca protivničkog reketa.

Od rekordnih 36:17 u 13. minutu, crveno-beli su se do odmora vratili u život, smanjivši na 10-11 poena minusa.

Trener Partizana Duško Vujošević je pred sam kraj poluvremena zaboravio na sportsko ponašanje, pa je posle faula u napadu Borovnjaka nad Markovićem, koji je mogao da se svira, a nije morao, ušao na teren i bukvalno jurio sudiju Uroša Obrkneževića. Začudo, za to nije kažnjen tehničkom greškom?!

Da bi mogla da zapreti favoritu, Zvezda je nagovestila kada je u 25. minutu prišla na samo 58:52.

Dragićević, koji je prethodno promašio dva slobodna bacanja, u kontranapadu za "minus četiri" načinio je prekršaj, a Tripković, koji mu se tom prilikom umešno postavio na put, u sledećem napadu je trojkom povećao na 61:52.

Taj koš raspoloženog beka bio je početak desetominutne serije od čak 22:4, kojom su crno-beli poveli sa 80:56!

Zvezda bez rešenja za zonsku odbranu, sa velikim brojem teških šuteva koji nisu stizali ni do obruča. Partizan samouveren, podizao je razliku iz kontri, preko Pekovića, šutem spolja...

Bilo je i malo "prljavštine", pre svega od strane Slavka Vraneša u duelima sa Elmedinom Kikanovićem. Visoki Crnogorac prošao je nekažnjeno, ali je zato Strahinja Milošević za čist košarkaški faul dobio nesportsku ličnu! Puno su grešili Jovčić, Vojinović i Obrknežević...


Vujošević je, pored onog uletanja na teren, povukao još jedan nesvakidašnji potez, kada je u poslednjem minutu poslao mladog Marka Đurkovića u svlačionicu.

Ovaj je posle skoka u odbrani poslao "divlji" pas ka sredini terena, crveno-beli su ga presekli, a Mirko Kovač kaznio grešku pogotkom za tri poena. Vujošević je bio nemilosrdan, kao nekad prema Frediju Hausu i Slobodanu Božoviću...

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC