• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TAU novi šampion, Barsa počišćena!

Taukeramika - Barselona 3:0 u finalnoj seriji plej-ofa ACB lige. Igor Rakočević bio je najbolji strelac trećeg meča, uprkos lošem šutu za tri poena.

 TAU novi šampion, Barsa počišćena! Izvor: MONDO

Taukeramika, ili u originalu Baskonija, novi je šampion Španije!

Ekipa iz Vitorije je u finalu plej-ofa ACB lige deklasirala Barselonu rezultatom 3:0 u pobedama i tako postala prvak tek drugi put u istoriji kluba. Prethodna titula osvojena je u sezoni 2001/02, kada je trener bio Duško Ivanović.

TAU je lavovski deo posla odradio dobivši prva dva meča u gostima, da bi u utorak uveče pred svojim navijačima samo stavio tačku na dominaciju u finalnoj seriji - 76:61.

Zanimljivo je da je Igor Rakočević bio najefikasniji akter treće utakmice, iako je za trojku šutirao katastrofalnih 1-7! Srpski internacionalac postigao je 16 poena, uz tri skoka i perfektan šut za dva poena (2-2), kao i sa linije penala (9-9).

MVP finala Pit Mikel nanizao je 14 poena i deset skokova, Mirza Teletović 12, a Tijago Spliter 11 poena. Kod Barse je najbolji bio Fran Vaskez sa 12 koševa i šest uhvaćenih lopti.

Taukeramika je u plej-ofu startovala tek sa četvrte pozicije, ali je onda u okršajima sa Pamesom, Unikahom i Barselonom ostvarila sedam pobeda uz samo jedan poraz - od Pamese u četvrtfinalu.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC