• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova "dupla kruna" za PAO i Željka

Panatinaikos četvrtu sezonu zaredom osvojio nacionalni kup i titulu prvaka Grčke, pošto je u petom meču finala savladan Olimpijakos - 90:76.

 Nova "dupla kruna" za PAO i Željka Izvor: MONDO

Šta je Olimpijakos u grčkom fudbalu, to je Panatinaikos u košarci. Tradicija nije narušena ni ove sezone, pošto su izabranici Željka Obradovića osvojili desetu titulu prvaka države u poslednjih 11 godina!

Panatinaikos je u odlučujućoj, petoj utakmici finala plej-ofa, dokazao da je bolji od Olimpijakosa, savladavši gradskog rivala rezultatom 90:76.

PAO je na završetku prve tri četvrtine imao po pet poena viška, a onda su Dijamantidis i Spanulis serijom trojki u poslednoj deonici otklonili sve dileme.

Šarunas Jasikevičijus postigao je 18 poena, koliko i Majkl Batist. Vasilis Spanulis pratio ih je sa 15, Dimitris Dijamantidis sa 13, a Kostas Carcaris sa 12 koševa.

Panatinaikosu i Obradoviću ovo je četvrta uzastopna "dupla kruna", čime je oboren rekord solunskog Arisa postavljen tokom 80-ih godina prošlog veka.

Grčki selektor Panajotis Janakis moraće da se zadovolji činjenicom da je od Olimpijakosa za relativno kratko vreme napravio respektabilan tim, pošto je sredinom sezone seo na klupu umesto Izraelca Pinija Geršona.

Dejan Tomašević doprineo je trijumfu Panatinaikosa u "majstorici" sa tri skoka i jednom asistencijom, dok je Miloš Teodosić kao "starter" Olimpijakosa takođe ostao bez poena, a podelio je četiri asistencije.

Paralelno sa finalnom serijom igran je i plej-of za treće mesto.

Plasman u Evroligu naredne sezone osigurao je posle 12 godina Panionios. Oni su bili bolji od Marusija 3:2 - 88:74 u petom meču - iako su prve dve utakmice izgubili.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC