• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Boston vodi sa 2:0, "kraj" finala?

Boston ima skor od 7:0 u NBA finalima, kada bi poveo sa 2:0. A, Lejkersi nikada u istoriji nisu dobili finalnu seriju kada su gubili sa 2:0.

 NBA: Boston vodi sa 2:0, "kraj" finala?  Izvor: MONDO

Košarkaši Boston Seltiksa nalaze se na pola puta da okače i 17. šampionsku zastavicu o svodove svoje dvorane. Oni su u noći između nedelje i ponedeljka poveli sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa NBA lige protiv Los Anđeles Lejkersa - 108:102.

Neko bi pomislio: "Pa, šta? Sad se igraju tri utakmice u Los Anđelesu!"

Tačno, ali Boston ima skor od 7:0 u NBA finalima, kada bi poveo sa 2:0. A, Lejkersi nikada u istoriji nisu dobili finalnu seriju kada su gubili sa 2:0.

Ne mora, ali i može da bude presudan faktor.

Sada se serija seli u "Stejpls Centar", gde će biti odigrana treća (utorak), četvrta (četvrtak) i, ukoliko bude potrebno, peta utakmica (nedelja).

Tim našeg Vladimira Radmanovića vraća se u "El-Ej" bez pobede, ali da je drugi meč kojim slučajem mogao da traje malo duže od 48 minuta, moglo je da bude i nerešeno ovog ponedeljka.

Boston je vodio sa 95:71, na manje od osam minuta pre kraja meča... I, kada su svi u "Banknort Areni" očekivali početak egzibicije domaćih, dogodilo se suprotno i proradila je mašinerija Fila Džeksona.

Lejkersi su napravili seriju od 31:9 i sa dva slobodna bacanja Kobija Brajanta na 38 sekundi pre kraja prišli na 104:102.

Međutim, tu su i stali, jer je Boston u naredna dva napada dobio četiri slobodna bacanja, koja su Pol Pirs i Džejms Pouzi uspešno realizovali.

Na drugoj strani, junak prve dve utakmice finala, Pirs, izblokirao je šut Slovenca Saše Vujačića za tri poena, tako da se završilo sa 108:102.

"Srećni smo što smo pobedili, ali smo definitivno naučili lekciju", rekao je Pol Pirs, koji je u drugoj utakmici ubacio 28 poena, iako je na prvoj doživeo povredu kolena i u invalidskim kolicima napustio dvoranu.

Tada je postigao 22 poena, ali i 11 u finišu.

Novinari su posle meča pitali Kobija Brajanta šta misli o tome što su Seltiksi šutirali 38 slobodnih bacanja, a Lejkersi svega deset.

"Nisam primetio", nasmejao se Brajant, koji je meč završio sa 30 poena.

Brajant, MVP regularnog dela sezone, bio je srećan kako je njegov tim igrao u poslednjoj četvrtini, iako je na kraju izgubio. Lejkersi su najboljoj odbrani lige ubacili 41 poen za 12 minuta.

"Igrali smo pokrenuti očajem i to je nešto što želim da ponesemo kući", dodao je Brajant, koji je imao solidnu pomoć Po Gasola (17) i Radmanovića (13 p, 10 sk, 2 as, 1 ukr, 3/7 za tri), ali ne i ostalih saigrača.

Sa druge strane, trener Bostona Dok Rivers, dobio je poklon u vidu 21 poena totalnog anonimusa i večite rezerve Leona Pouva.

"Bio je sjajan", kratko je prokomentarisao Rivers, čiji je tim u prvom finalu od 1987. godine.

Kevin Garnet upisao je 17 poena, uz 14 skokova, Rej Alen takođe 17.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC