• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić za MONDO: Verujem Dudi i plasmanu na EP

Nenad Krstić kaže za MONDO da mu je čast da igra za reprezentaciju, da veoma ceni selektora Dudu Ivkovića i veruje u plasman na EP.

 Krstić za MONDO: Verujem Dudi i plasmanu na EP Izvor: MONDO

Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković objavio je širi spisak igrača na koje računa u predstojećim kvalifikacijama za EP. Medju odabranim igračima očekivano se našao i centar Nju Džersija Nenad Krstić, koji za MONDO poručuje kako jedva čeka okupljanje reprezentativaca.

U nacionalnom timu će se pojaviti prvi put posle Evropskog šampionata u Beogradu 2005. na kojem je reprezentacija neslavno završila takmičenje.
Zbog problema sa povredama propustio je neuspele akcije na SP u Japanu, ali i pršle sezone u Španiji.

"Ja sam uvek govorio da je za mene čast da igram za reprezentaciji, a posebno reprezentaciju Srbije. Pred nama je sada težak zadatak da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2009. U takvoj smo poziciji da moramo da idemo korak po korak i možda je tako i najbolje. Trener je legenda i zna šta radi, zbog čega ne sumnjam u dobar plasman", rekao je na početku razgovora za MONDO Nenad Krstić.

Na spisku selektora Ivkovića nema Igora Rakočevića, Vladimira Radmanovića, Marka Jarića, Aleksandra Pavlovića i Predraga Stojakovića. Pogledom na spisak očekuje se da budeš lider te nove reprezentacije Srbije.

"Ne bih da komentarišem spisak. Što se tiče sastava mislim da će naša karakteristika biti jak tim, skladna celina. Ko će biti lider, Darko Miličić, ja ili neko treći manje je bitno , najvažnije je da izborimo plasman u Poljsku, to nam je prvi cilj".

Iza Nenada je najlošija od tri sezone provedene u NBA. Razlog je naravno neugodna povreda noge, zbog koje je ove sezone odigrao tek 45 utakmica i prosečno beležio šest poena i četiri skoka po meču. Ipak, povreda je iza njega.

"Sve je sada u redu, mada uvek moram da radim na jačanju noge u teretani. Oni koji su imali sličnu povredu znaju o čemu pričam. Moram da radim na jačanju mišića kvadricepsa i lože, jer je neophodno da mi noge budu jake. Što se tiče medicinskog aspekta sve je u redu", zadovoljan je razvojem situacije bivši centar Partizana.

U četvrtak počinje finalna serija plej-ofa izmedju Partizana I Hemofarma. Da li ćeš pogledati neku od utakmica i kakva je tvoja prognoza finala?

"Ove sezone, nažalost, nisam uspeo da pogledam nijedan meč Partizana, zbog velikog broja obaveza. Želim ovaj odmor da što bolje iskoristim i obidjem rodbinu i prijatelje, koje dugo nisam video. Potrudiću se da pogledam neki od mečeva finalne serije, ali bez obzira na to tipujem na svoj bivši klub i mislim da neće biti iznenađenja".

Trenutno je aktulna i finala serija NBA lige. Kako vidiš razvoj situacije u duelima Bostona i Lejkersa?

"Mislim da će biti neizvesno do kraja. Boston vodi sa 2:1 i ima iskusnije igrače, ali nisu osvajali titule. Na drugoj strani, Lejkersi imaju fenomenalnog Kobija Brajanta, koji je to uradio tri puta i sve je moguće. Ako Lejkersi dobiju dve predstojeće utakmice kod kuće sve je moguće. Nijanse će odlučivati, tako da je svaka lopta bitna u tim serijama".

Sada je u prvom planu fudbal. Da li je i tebe zahvatila euforija Evropskog prvnenstva u Austriji i Švajcarskoj?

"Pratim utakmice koliko mogu. Kako mi ne igramo manje je interesovanje, tako da nemam favorita. Ipak trudim se, kad god imam vremena, da pogledam utakmice", završio je Krstić.

(Nemanja Babić, MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC