• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujanić: Ovo je pravo podmlađivanje

Miloš Vujanić je pre šest godina bio dečak u sastavu svetskog prvaka. Sada on treba da pokaže mlađima kako se osvajaju trofeji.

 Vujanić: Ovo je pravo podmlađivanje Izvor: MONDO

Novi plejmejker Efes Pilsena Miloš Vujanić rekao je u intervjuu "Večernjim novostima" da je podmlađivanje reprezentacije, kakvo obećava spisak novog selektora Dušana Ivkovića, trebalo obaviti ranije.

"Kada sam sa 27 godina jedan od najstarijih, jasna je namera da se reprezentacija podmladi. Zakasnili smo, trebalo je to učiniti ranije. Ono što smo gledali prošle godine na EP u Španiji nije bilo podmlađivanje, pošto su mladi igrači imali sporedne uloge. Mislim da imamo kvalitet da se plasiramo i na Eurobasket u Poljskoj i kasnije na Olimpijske igre u Londonu".

Taman kada je trebalo da do kraja realizuje vanserijski potencijal, Vujanića su zaustavile dve komplikovane operacije kolena. Zbog njih je odsustvovao iz reprezentacije prethodna tri leta.

"Zbog povrede sam preskočio EP u našoj zemlji i SP u Japanu, a to je bio i razlog zbog kojeg se nisam sporazumeo sa Mokom Slavnićem prošle godine. Nisam još pričao sa selektorom Ivkovićem, ali sigurno je da dolazim na pripreme nacionalnog tima".

Postao je svetski prvak 2002. u Indijanapolisu, kada je imao samo 22 godine. Sada je na njemu da pokaže mlađima kako se osvajaju trofeji.

"Ovi momci su dokazali potencijal gomilom zlatnih medalja u mlađim selekcijama i nadam se da će uspeti da vrate našu košarku u evropski i svetski vrh. Neki su već u velikim evropskim klubovima, neki će biti uskoro, a mladi igrači Partizana imali su zapažene uloge u Evroligi. Očekujem da će izrasti u vrhunske košarkaše, a ja ću biti tu da im pomognem", naglašava Vujanić.

Kao najveću prednost naše reprezentacije izdvojio je centarsku liniju Miličić - Krstić - Perović i dodao da jedva čeka da ponovo zaigra pred publikom u hali Pionir.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC