• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Crno-beli žele kraj u Vršcu

Peković podsetio na evroligaška izdanja, Palasio u dresu Jovetića i sa zastavama Srbije i Belizea, Vitkovac o "lepoti" finala...

 PLEJ-OF: Crno-beli žele kraj u Vršcu Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana su se posle pobede nad Hemofarmom (76:65) zahvalili navijačima na zdušnoj podršci i listom istakli da im je cilj da titulu osvoje već u sredu u Vršcu.

Hemofarm, koji u finalnoj seriji plej-ofa gubi rezultatom 1:2, domaćin je četvrtog meča i igraće za goli opstanak. Crno-belima je to prva "meč-lopta" za sedmu uzastopnu titulu, a u slučaju neuspeha moći će da pokušaju ponovo u petak u Pioniru.

"Odlično smo počeli ovu utakmicu, onako kako je trebalo da odigramo i prethodnu. Odigrali smo čvrsto u odbrani, iz toga je proistekao napad i solidno vođstvo, koje je Hemofarm par puta opasno smanjio i time dokazao zašto je finalista plej-ofa. Potrudićemo se da ovaj pristup repriziramo u Vršcu, a naše navijače pozivam da u što većem broju napune dvoranu Hemofarma", rekao je Nikola Peković.

Ovog puta nezaustavljivi centar Partizana ubacio je 25 poena uz tek po jedan promašaj iz igre i sa linije slobodnih bacanja. Na prvom meču postigao je samo deset, a na drugom 20 poena.

Pekoviću je pre odlaska u Panatinaikos ostalo da odigra još najviše dve utakmice u crno-belom dresu.

Milton Palasio je od prijatelja Slavka Vraneša dobio zastavu u kojoj su spojene zastave Srbije i njegove domovine, Belizea. Nekadašnji NBA plejmejker u ponedeljak se takođe oprostio od Grobara, naravno, pod uslovom da ne bude majstorice.

"To je veoma drag poklon, koji ću sigurno čuvati do kraja života. Što se tiče utakmice, bila je veoma tvrda, teška, kao i prethodne dve. Znamo šta možemo da očekujemo i u narednoj. Nema puno prostora za kontranapade i tranziciju, igra se poziciono... Nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo još jednu pobedu",
izjavio je Palasio, odeven u dres FK Partizan sa brojem 35 i prezimenom "Jovetić".

Čedomir Vitkovac je zajedno sa Kecmanom i Strahinjom Miloševićem odlično čuvao Rola Maršala, naročito u prvom delu. Mladi Amerikanac dosta dugo nije mogao ni da primi loptu, a kamoli da dobije šansu da napuni koš Partizana, kao dva dana ranije u Vršcu.

"Verovatno nije bilo baš lepo za gledanje, ali ovo je finale. Atmosfera je bila fantastična. Siguran sam da pred ovim navijačima ne možemo ni od koga da izgubimo. To ni u kom slučaju ne znači da nećemo svim silama ići na pobedu i na terenu Hemofarma".


Milenko Tepić bio je vrlo dobar u prvom meču, ali ga u naredna dva nikako nije hteo šut. U ponedeljak je ostao bez koša iz igre (šut 0-6), imao je, međutim, po tri asistencije i ukradene lopte.

"Nije bilo lako igrati posle izjednačenja na 1:1. Ali pred ovakvom publikom su padale i velike evropske ekipe. Poučeni iskustvom sa prethodnog gostovanja, pokušaćemo da odigramo bolje i da završimo posao u sredu u Vršcu. Hemofarm je kvalitetan tim, počeli su da šutiraju u visokim procentima, ali mi znamo šta nam je cilj",
jasan je Tepić.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC