• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otac Saše Pavlovića Ivkoviću: Moj sin ne igra

Dušan Ivković se vratio iz SAD, gde su mu gotovo svi igrači obećali da će igrati za nacionalni tim, osim Saše Pavlovića.

 Otac Saše Pavlovića Ivkoviću: Moj sin ne igra  Izvor: MONDO

Otac Saše Pavlovića, Dušan, preneo je novom selektoru košarkaške reprezentacije Srbije Dušanu Ivkoviću da njegov sin neće igrati za nacionalni tim u ovom trenutku!

To je novinarima u sredu u Kući košarke preneo Ivković, koji je prethodnih nedelja boravio u SAD i sreo se sa većinom srpskih košarkaša koji igraju u NBA ligi. Svi sa kojima je selektor kontaktirao izrazili su želju da igraju za Srbiju, dok je osim Pavlovića, pod znakom pitanja i nastup Predraga Stojakovića zbog posledica nakon operacije kičme, koje još uvek oseća.

Ivković je rekao da neigranje Saše Pavlovića za srpsku selekciju još nije završena priča, odnosno da je on optimista kada je u pitanju nastup košarkaša Klivlenda za nacionalni tim Srbije.

"Ne treba od ovoga praviti senzaciju. Ja se još nisam video sa Sašom i još nisam čuo njegov stav. Njegov otac mi je preneo tu informaciju i rekao da ne želi da se meša u odluku svog sina. Ipak, ja ću uskoro kontaktirati Sašu i optimista sam da će on ipak igrati za reprezentaciju", rekao je Ivković.

On je istakao da do dogovorenog susreta sa Pavlovićem nije došlo jer se on baš povredio na meču protiv Vašingtona kojem je Ivković prisustvovao.

Razlog za negativan stav koji je Ivkoviću naveo otac Saše Pavlovića datira iz nekih prethodnih okupljanja reprezentacije, tačnije iz 2005. godine kada je tadašnji selektor Željko Obradović odlučio da se zahvali Pavloviću uoči početka šampionata, što je igrača Klivlenda mnogo pogodilo.

Direktor KSS Predrag Bojić istakao je da je takodje bio iznenadjen Pavlovićevim stavom, jer je u kontaktu sa njim uvek dobijao odgovor da će igrati za nacionalni tim, a da su uvek naknadni razlozi neigranja bile sporedne stvari.

"Ja sam iznenadjen onim što je izjavio Pavlovićev otac. Saša je i pred SP u Japanu 2006. bio siguran, tadašnji selektor Dragan Šakota bio je u svakodnevnom kontaktu sa njim i njegovim ocem, a onda je naknadno otkazao nastup jer je morao da se vrati u klub i odigra neke mečeve. Tek sada saznajemo da je on ustvari bio razočaran u reprezentaciju još 2005. godine", rekao je Bojić, koji je Ivkoviću pred odlazak na put u SAD lično rekao da je uveren da će Pavlović igrati za Srbiju.

Podsetimo da je košarkaš Klivlenda bio u žiži prošlog leta kada je bio na prekretnici - igrati za Srbiju ili Crnu Goru. Tada je prelomio da igra za Srbiju, ali nije bio u nacionalnom timu na EP u Madridu, jer je morao da odluči o nastavku karijere u NBA ligi i potpiše novi višegodišnji ugovor.

Ivković je istakao da se tokom turneje po SAD susreo i sa ostalim srpskim igračima koji nastupaju u NBA ligi - Predragom Stojakovićem, Nenadom Krstićem, Darkom Miličićem i Markom Jarićem, sa Kostom Perovićem obavio je dug telefonski razgovor, dok jedino nije ostvario kontakt sa Vladimirom Radmanovićem.

"Sa Stojakovićem sam u Dalasu obavio jedan interesantan razgovor u kojem mi je on objasnio da i dalje oseća velike bolove posle složene operacije kičme. On praktično igra samo utakmice, uopšte ne trenira i trudi se da beleži dobre partije, uprkos činjenici da uzima lekove. Zbog svega što mi je izložio, jasno je da je Stojakovićev nastup za reprezentaciju pod znakom pitanja, i da ćemo morati da sačekamo da prodje vreme i vidimo razvoj situacije. Ja i dalje imam viziju, koju sam mu predočio, da u ovim teškim vremenima srpske košarke njega vidim kao lidera. Ipak, moraćemo da pričekamo da vidimo da li će se to dogoditi", rekao je Ivković.

On je naglasio da su ostali igrači, sa kojima je pričao, istakli da su spremni da igraju za reprezentaciju, jer im to predstavlja čast. Ivković je istakao da je svim igračima uoči razgovora saopštavao istu stvar - da će u reprezentaciji stvoriti timsku, pobedničku atmosferu i da će se nakon vremena provedenog sa reprezentacijom vraćati u klubove u odličnoj formi.


(opširnije na www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC