• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CSKA pustio Andersena, doveo Morisa

"Armejci" se posle četiri sezone rastali sa Dejvidom Andersenom, a doveli Terensa Morisa iz Makabija i talentovanog Sašu Kauna iz NCAA lige.

 CSKA pustio Andersena, doveo Morisa Izvor: MONDO

Evropski šampion CSKA tokom vikenda je obavio značajnu rokadu na centarskoj poziciji.

Trostruki osvajač Evrolige Dejvid Andersen potpisao je trogodišnji ugovor sa Barselonom, a njegovo mesto zauzeće dosadašnji član Makabija Terens Moris.

Andersen (28) je bio šampion Evrope 2006. i 2008. sa CSKA, a 2001. godine sa Virtusom iz Bolonje. Australijanac je kao član "armejaca" osvajao "duple krune" 2005, 2006. i 2007, dok je ove sezone morao da se zadovolji titulom, pošto je kup pripao Himkiju.

U poslednjem ciklusu Evrolige beležio je 12,8 poena i 5,8 skokova po utakmici, odigravši svih 25 utakmica na putu do trofeja.

Moris (29) je po završetku studija na univerzitetu Merilend nastupao za Hjuston i Orlando u NBA ligi, a onda za Apolon iz Patre i Hapoel iz Jerusalima u Evropi. Jesenas je konačno debitovao u Evroligi i odmah zaslužio mesto u idealnoj petorci elitnog takmičenja.

Amerikanac je sa Makabijem stigao do finala, gde je izraelski tim poražen upravo od CSKA. Njegov prosečni učinak iznosio je 12,4 poena, 8,3 skokova i 1,8 blokada. Bio je najbolji bloker i drugi skakač Evrolige, a drugo mesto zauzeo je i u izboru za defanzivca godine.

Pored Morisa, CSKA se pojačao talentovanim Aleksandrom Kaunom, ruskim centrom koji je srednju školu i fakultet završio u SAD. Proletos je kao "rezervista" u sastavu Kanzas Džejhoksa osvojio titulu prvaka NCAA lige.

"Moris je prošle sezone pokazao koliko značajan može da bude i srećni smo što se od mnogo ponuda opredelio za našu. Kaun je postao jedan od najpopularnijih igrača u Rusiji, ali mi smo ga pratili pre nego što je postao šampion Amerike. Mislim da je on sposoban da izraste u prvog centra ruske reprezentacije i da će nam se ovo ulaganje višestruko isplatiti", izjavio je direktor CSKA Andrej Vatutin.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC