• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kobi predvodi Amerikance na Olimpijadi

Selektor košarkaške reprezentacije SAD Majkl Križevski u ponedeljak je saopštio imena 12 igrača koji će igrati na Olimpijadi u Pekingu.

 Kobi predvodi Amerikance na Olimpijadi Izvor: MONDO

Vođa tog tima biće igrač Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant.

Najkorisniji igrač NBA lige ove sezone imaće priliku da osvajanjem olimpijskog zlata "spasi" sezonu u kojoj je sa Lejkersima izgubio veliko finale od Boston Seltiksa.

Za Amerikance će u Pekingu igrati i Lebron Džejms (Klivlend), Karmelo Entoni (Denver), Dvejn Vejd (Majami) i Karlos Buzer (Juta), koji su bili članovi američkog tima koji je 2004. godine osvojio bronzanu medalju na Olimpijadi u Atini.

Među putnicima za Peking je i veteran Džejson Kid (Dalas), osvajač zlatne olimpijske medalje iz Sidneja, ali i Deron Vilijams (Juta), Kris Boš (Toronto), Dvajt Hauard (Orlando), Kris Pol (Nju Orleans), Tajšon Prins (Detroit) i Majkl Red (Milvoki).

Trener američkog tima Majk Križevski istakao je da ima odličan tim, ali i upozorio da košarka više nije samo američki sport, i da ukoliko Amerikanci to ne shvate ne mogu doći do zlatne medalje.

"Ovaj tim je ima odlične fizičke sposobnosti i veliku raznovrsnost u igri. Imamo igrače sa internacionalnim iskustvom zahvaljujući pripremama i takmičenjima u poslednje dve godine. Ostali timovi takođe imaju talentovane igrače i igraju veoma dobro, tako da će ova Olimpijada biti odlično takmičenje", rekao je Križevski.

On je dodao da je imao vrlo težak zadatak da zajedno sa direktorom reprezentacije Džerijem Kolanđelom izabere 12 igrača koji će igrati na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Izbor igrača je bio veoma težak i to je nešto na čemu smo radili još od 2006. godine, kada smo počeli sa programom pravljenja američkog nacionalnog tima. Nažalost od 33 igrača u programu mogli smo da izaberemo samo 12 pojedinaca. Ne možete ni da zamislite koliko je to bilo teško", dodao je Križevski.

Amerikanci će pripreme za Olimpijadu početi mini trening kampom 28. i 29. juna u Las Vegasu, gde će se vratiti od 21. do 24. jula. Dan kasnije oni će odigrati prijateljsku utakmicu sa Kanadom, a zatim im predstoje završne pripreme u Kini.

Selekcija SAD u sklopu priprema odmeriće snage sa Litvanijom, Turskom, Rusijom i Australijom pre prvog duela na Olimpijadi 10. avgusta protiv Kine.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC