• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peković MVP plej-ofa, Dule najbolji trener

Centar beogradskog Partizana i reprezentativac Crne Gore Nikola Peković proglašen je za najkorisnijeg igrača plej-ofa Superlige.

 Peković MVP plej-ofa, Dule najbolji trener Izvor: MONDO

Peković, koji je prešao u redove grčkog šampiona Panatinaikosa, imao je u utakmicama završnog dela srpskog šampinata prosečan indeks korisnosti 25 što je bilo dovojno za čelnu poziciju.

MVP ligaškog dela takmičenja je prvotimac čačanskog Borca Nikola Ilić sa prosečnim indeksom 20. Ilić je, ujedno, i najbolji skakač domaćeg šampionata sa 113 skokova.

Najuspešniji asistent Superlige je plejmejker Crvene zvezde Omar Kuk, koji je zabeležio 96 asistencija, dok su zvanje najboljeg odbrambenog igrača podelili Zoran Erceg iz FMP-a i Goran Bajić iz novosadske Vojvodine. Sa postignutih 257 poena Erceg je najbolji strelac srpske Superlige.

Za trenera godine proglašen je šef stručnog štaba crno-belih Duško Vujošević. On je sa trofejnim klubom ove sezone, pored sedme uzastopne titule nacionalnog prvaka, osvojio i završni turnir regionalne NLB lige u Ljubljani i Kup Radivoja Koraća.

U prvoj petorci lige, pored Kuka, Ilića i Pekovića, našli su se i bek Vojvodine Miloš Bojović i krilo Hemofarma, Amerikanac Rol Maršal.

Nagrade laureatima uručio je na svečanosti u Kući košarke komesar lige Tihomir Bubalo koji je napomenuo da je "izuzetno zadovoljan proteklom sezonom."

"Iza sebe imamo jako uzbudljivo takmičcenje, a posebno nam je drago što je sve proteklo bez ijednog incidenta", rekao je Bubalo i dodao da "ponašanje svih aktera, a naročito navijača zaslužuje pohvale".

Bubalo je podsetio da su se tokom protekle sezone u punoj meri afirmisali mladi talenti, osvajači brojnih medalja za našu reprezentaciju u mladjim kategorijama i najavio da će pripreme za organizaciju novog državnog šampionata "početi odmah".

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC