• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRAFT: Peković broj 31, Tadija 53!

Minesota odlučila da jednim od svojih "pikova" rezerviše Nikolu Pekovića, dok je Juta između ostalih odabrala Tadiju Dragićevića.

 DRAFT: Peković broj 31, Tadija 53! Izvor: MONDO

Ako jednog dana odluči da se ipak oproba u NBA ligi, dojučerašnji centar Partizana Nikola Peković to će učiniti u dresu Minesote.

Tako barem stoje stvari nakon drafta 2008, na kojem su Timbervulvsi "rezervisali" novog člana Panatinaikosa sa 31. pozicije, ili kao prvog u drugom krugu.

Krilni centar i kapiten Crvene zvezde Tadija Dragićević postao je 53. "pik", kada ga je odabrala Juta Džez.

Za razliku od Pekovića, koji je više puta rekao da ga NBA liga ne zanima u ovoj fazi karijere, Dragićević je po završetku sezone boravio u SAD, ali ga je povreda kolena sprečila da odradi pre-draft treninge za operativce nekoliko timova.

Prvi "pik" prema očekivanju je postao Derik Rouz. Bek univerziteta Memfis, aktuelnog vicešampiona NCAA lige, postaće član Čikago Bulsa, dok će drugoplasirani Majkl Bizli, krilni centar Kanzas Stejta, ubuduće nositi dres Majami Hita.

Njujork Niksi su sa šeste pozicije odabrali mladog italijanskog reprezentativca Danila Galinarija, čiji je otac svojevremeno bio saigrač novog trenera Niksa Majka D'Antonija. To nije sprečilo navijače tima iz "velike jabuke" da ovaj izbor proprate zvižducima...

Izuzimajući Galinarija, neamerički igrači nisu imali značajnu ulogu na draftu 2008.

Francuski centar Aleksis Ažinka kao 20. ide u Šarlot Bobketse, Sijetl je uzeo Kongoanca Serža Ibaku kao 24, a u prvoj rundi izabran je još jedan Francuz - Nikolas Batum (25, Hjuston).

Pored Pekovića i Dragićevića, u drugoj rundi draftovani su Turčin Omer Ašik (36, Portland), Hrvat Ante Tomić (44, Juta), Slovenac Goran Dragič (45, San Antonio), Rus Aleksandar Kaun (56, Sijetl) i konačno Turčin Semih Erden, nekadašnji centar Partizana (60, Boston).

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC