• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ULEB kup se ne zove više tako

ULEB kup i FIBA Evrokup od naredne sezone igraće se pod novim imenima i u izmenjenom formatu.

 ULEB kup se ne zove više tako Izvor: MONDO

ULEB kup i FIBA Evrokup od naredne sezone igraće se pod novim imenima i u izmenjenom formatu, objavljeno je u zajedničkom saopštenju Unije evropskih košarkaških liga i evropske kuće košarke.

U Evrokupu, drugom po snazi kontinentalnom takmičenju koje se do sada zvalo ULEB kup, učestvovaće 32 ekipe, koje će biti podeljene u osam grupa. Od tog broja imena 24 kluba, medju kojima i vršačkog Hemofarma, direktno će se naći na žrebu, dok će za preostalih osam mesta boriti 24 tima kroz dve eliminacione runde.

Evropkup će organizovati ULEB, a pretkola tog takmičenja FIBA Evropa.

U prvom pretkolu (14. i 21. oktobra) 16 ekipa igraće dvomeč. Osam pobednika odlazi u drugo pretkolo (28. oktobra i 4. novembra), gde ih čeka osam timova koji su direktno stekli pravo da se nadju u toj fazi takmičenja, a medju njima je i drugi srpski predstavnik - Crvena zvezda.

Pobednici tih osam duela stiču pravo igranja u Evrokupu (od 25. novembra do 13. januara) zajedno sa 24 ekipe čija su se imena automatski našla na žrebu.

Medjutim, evropska avantura za 16 poraženih klubova, po osam iz prvog i drugog pretkola Evrokupa, ne završava se tu. Ti klubovi igraće Evročelendž, treće po kvalitetu kontinentalno takmičenje koje će organizovati FIBA Evropa.

Uz tih 16 klubova još osam ekipa će ući direktno u takmičenje, dok će se za preostalih osam mesta boriti 32 ekipe u dva pretkola po kup-sistemu. Za razliku od Evrokupa, ekipe koje ispadnu u pretkolima Evročelendža završiće evropsku sezonu.

I u Evrokupu i Evročelendžu dalje će proći po dve prvoplasirane ekipe iz svake od osam grupa. Tih 16 timova zatim će formirati četiri grupe iz kojih će ponovno po dve prvoplasirane ući u četvrtfinale.

U Evrokupu će se igrati završni turnir osmorice (Final Eight od 9.do 12. aprila), dok će u Evročelendžu biti odigrane četvrfinalne serije do dve pobede, a zatim Fajnal for.

Pobednik Evrokupa stećiće pravo učešća u elitnom kontinentalnom klupskom takmičenju, Evroligi, naredne sezone, dok će dve prvoplasirane ekipe Evrodželendža ostvarit direktan plasman u Evrokup za narednu sezonu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC