• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA više ne stanuje u Sijetlu

Sijetl Supersoniks više ne postoje, novi grad na mapi NBA lige je Oklahoma Siti! Sijetlu ostaju prava na ime i boje kluba.

 NBA više ne stanuje u Sijetlu Izvor: MONDO

Vlasnik kluba Klej Benet dobio je željeni raskid saradnje, ali je za to morao da plati 75 miliona dolara i odrekne se žuto-zelenih boja, imena i 41 godine klupske istorije.

Benet je najavio da će preseljenje početi već u četvrtak, a da će prvo razgovarati sa igračima. On je pre dve godine kupio Sonikse za 350 miliona dolara od predsednika kompanije "Starbaks" Hauarda Šulca, a sada ih vodi u svoj rodni grad.

Vlasnik kluba odmah će uplatiti 45 miliona dolara na ime obeštećenja Sijetlu, a ostalih 30 miliona isporučiće do 2013. godine, ukoliko se savezna država Vašington obaveže da će uložiti sredstva iz budžeta u renoviranje Ki arene.

Soniksi su osnovani davne 1967. godine, a 12 godina kasnije osvojili su prvu i jedinu titulu NBA šampiona. U "ličnoj karti" kluba stoje još nastupi u finalima plej-ofa 1978. i 1996.

Igračke legende Soniksa su Leni Vilkins, Spenser Hejvud, Denis Džonson, Džek Sikma, Gus Vilijams, Geri Pejton, Šon Kemp, Rej Alen... Dres ovog tima su početkom decenije nosili Vladimir Radmanović i Predrag Drobnjak.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC