• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kris Kaman uz Novickog

Centar Los Anđeles Klipersa dobio je nemački pasoš i igraće za selekciju te zemlje u predstojećim kvalifikacijama za olimpijski turnir.

 Kris Kaman uz Novickog Izvor: MONDO

Reprezentacija Nemačke, koja će na kvalifikacionom turniru u Atini pokušati da se plasira na Olimpijske igre u Pekingu, biće jača za centra Los Anđeles Klipersa Krisa Kamana.

On je dobio nemački pasoš u konzulatu te zemlje u Los Anđelesu i narednih dana pridružiće se novim saigračima, od kojih svakako poznaje krilo Dalas Maveriksa Dirka Novickog.

Kaman je tokom prošle NBA sezone beležio 15,7 poena, 12,7 skokova i 2,8 blokada po utakmici. Selektor Dirk Bauerman sada ima zadatak da ga do početka turnira, 14. jula, što bolje uklopi u tim.

"Kris će biti veliko, značajno pojačanje za nas. Pokušaćemo da ga za kratko vreme što bolje integrišemo, tako da nam pomogne u kvalifikacijama", izjavio je Bauerman.

Nemci će se takmičiti u Grupi B atinskog turnira (14-20. jula), a rivali su im Novi Zeland i Kape Verde. Učestvuju još Brazil, Grčka, Liban (Grupa A), Kanada, Južna Koreja, Slovenija (C), Kamerun, Hrvatska i Portoriko (D).

Po dve najbolje ekipe idu u četvrtfinale, a zatim će se igrati polufinale i utakmice za plasman. Mesto na OI obezbediće finalisti i osvajač trećeg mesta.

Što se tiče Krisa Kamana, on će imati pravo nastupa za Nemačku i na Eurobasketu koji će 2009. godine biti održan u Poljskoj.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC