• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miličić: Bio sam blag prema onom sudiji

"Bio sam možda blag... kako sam se osećao, ko zna šta je moglo da bude?!", izjavio je centar Memfisa za "Press".

 Miličić: Bio sam blag prema onom sudiji  Izvor: MONDO

Nastup srpske košarkaške reprezentacije na Evrobasketu 2007. godine u Španiji, nažalost, pamti se po sva tri poraza Mokinih "mohitosa", ali i izjavi Darka Miličića u kojoj je žestoko ispsovao italijanskog sudiju Fakinija, posle neuspeha u meču sa Grčkom.

Još malo će dve godine od tog događaja, a NBA centar u timu Dude Ivkovića i dalje oseća gorčinu... Kako sam kaže - ne kaje se.

"Ma, to je smešno, glupost. Ispao je skandal zbog mojih izjava, ali to sam ja. Ljudi sad misle da javna ličnost ne treba tako da govori. Međutim, ja sam takav i nemam šta da krijem. Rekao sam šta sam mislio i posle ispaštao zbog toga. Pokrali su nas 200 posto, jezivo kakva krađa! Svi su to videli. Bio sam možda blag... kako sam se osećao, ko zna šta je moglo da bude?!", izjavio je centar Memfisa za "Press".

"Kažem, bio sam blag u odnosu na to šta su nam uradili. Sad, ne poznajem tog čoveka, izvređao sam mu familiju, ali to je isto kao kada se posvađaš sa ortakom... Ja malo poživčanim na takve stvari. Kakve se sve krađe dešavaju u sportu, svuda, ma to je strašno", dodaje temperamentni košarkaš, rodom iz Novog Sada.

Da li "svuda" znači i u NBA ligi?

"Pa sad je tamo jedan sudija zaglavio u zatvoru".

Darko na temu "Fakini" nije pričao sa novim selektorom Dudom Ivkovićem.

"Nema potrebe vraćati se na ono što je bilo".

Miličić je sa Memfisom, rezultatski, prošao jako loše prošle sezone. Grizliji su bili u grupi najlošijih timova u NBA.

"Solidna sezona, ali ništa posebno. Moje igre su bile gore-dole. Zavisi kako sam bio raspoložen - dvadeset pa dva, dvadeset pa dva poena. Tokom cele karijere tako igram. Kada bih mogao malo u glavi da se sastavim, da uspostavim neki kontinuitet dobrih igara, to bi bilo super. Nije ni lako, NBA je takva, svaki drugi dan utakmice, ali navikao sam za ovih par sezona. Očekujem da sledeća sezona bude još bolja. Odlaskom Pau Gasola postao sam prvi centar i bilo mi je potrebno vreme da se naviknem na to", sumira Miličić.

Poslednju takmičarsku utakmicu levoruki centar odigrao je pre nekoliko meseci.

"Malo nas ima - osam na treningu, ali za sada je sve lepo, radimo super i polako se pripremamo. Prolazimo kroz period upala i umora i svega. Imao sam dužu pauzu i nisam baš nešto spreman. Radio sam tamo kod mene u Novom Sadu tri-četiri puta nedeljno sat i po vremena basket i dosta sam trčao. Ali, nije to to. Tek sada treba da se pripremim 100 odsto".

Miličić, ukratko, očekuje da se Srbija plasira na EP, ali...

"Više ne želim, kao svake godine, da pričam da ćemo uraditi to, da ćemo uraditi ono, pa posle bude... Zato neću da pričam o tome".

Za debakl u Španiji, prema njegovim rečima, nije bila kriva loša atmosfera u timu selektora Slavnića.

"Atmosfera je bila dobra i prošle godine, kao što je i ove godine dobra. Čekamo da se priključe ostali i nadam se da neće biti nikakvih problema, da ćemo se dobro družiti. Za sada je super, skoro svi se znamo ovde".

Jedan od onih koje Miličić tek treba da upozna je i selektor.

"Duda je čovek koji je osvojio sve što se moglo osvojiti, radio je sa vrhunskim igračima tokom karijere. Veliki je autoritet za sve nas i mislim da svaki igrač ima preveliko poverenje u njega. Pratimo njegove korake, radimo ono što on zahteva, sve nas dobro zna i tu neće biti nikakvih problema. Pratimo Dudu, on sigurno zna put do uspeha", poručio je Miličić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC