• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Bez Olimpijakosa, Efesa i Barse u Pioniru

Uoči žrebanja za Evroligu u utorak, najveći "bauk" u trećem šeširu predstavlja Panatinaikos, a u petom Huventud. Partizan u drugom šeširu.

 EL: Bez Olimpijakosa, Efesa i Barse u Pioniru  Izvor: MONDO

Sa dva uzastopna plasmana u Top 16 fazu Evrolige, srpski šampion Partizan dogurao je do visokog, drugog šešira, uoči žrebanja za naredno izdanje elitnog evropskog takmičenja - utorak, 12 časova, Berlin.

Prva faza takmičenja, koja se od ove godine umesto u tri grupe sa osam timova, organizuje po sistemu: četiri grupe sa šest timova, takođe je "kumovala" avanzovanju crno-belih uoči izvlačenja kuglica. To znači da Vujoševićev tim u grupi neće igrati sa Olimpijakosom, Barselonom i Fenerbahče Ulkerom.

Svi ostali učesnici EL za sezonu 2008/09 potencijalni su protivnici našeg jedinog predstavnika (koji se od sada određuje putem bodovanja), a kao po pravilu, moguće je sastaviti "najlakšu" i "najtežu" varijantu.

Prvi šešir čine CSKA Moskva, Montepaski, Taukeramika i Makabi. Crno-beli bi svakako voleli da izbegnu ruskog i izraelskog predstavnika. I Italijane i Špance, Partizan je pobeđivao ove godine.

U trećem šeširu se nalaze Real Madrid, Unikaha, Panatinaikos i Lotomatika. Stvar je jasna: Lotomatika je tim, koji je Partizan pobeđivao prethodnih sezona, a iako je ovog proleća u direktnom duelu eliminisao Panatinaikos u borbi za četvrtfinale, Grci su svakako najteži protivnik u trećem šeširu i tim, kojeg neće želeti ni rivali iz prvog šešira.

Žalgiris, Efes Pilsen, Cibona i Olimpija čine četvrti šešir. Verovatno niko u Partizanu ne bi imao ništa protiv da protivnik budu modri ili zmajčeki.

Peti šešir na "meni" stavlja Prokom Trefil, Armani Milano, Le Man i Huventud. Tim za izbeći je svakako gigant iz Badalone, eks-šampion Evrope, kojeg je upravo Partizan u antologijskom finalu Kupa šampiona 1992. godine pobedio u Istanbulu. Huventud jeste ostao bez prve zvezde Rudija Fernandeza, ali oni su ekipa koja igra brzo, agresivno i kao takvi, mnogima su zagorčali život.

Le Man bi bio najpoželjniji u ovoj grupi timova.

Konačno, šesti šešir "nudi" Panionios, Nansi, Albu i Avelino. Realno, Partizan bi trebalo da bude jači od svakog od ova četiri tima, ali ni oni međusobno nisu jednako (ne)zgodni. Možda bi Avelino bio najpoželjniji protivnik.

ŠEŠIRI:

Prvi - CSKA Moskva, Montepaski, Taukeramika i Makabi
Drugi - Partizan, Olimpijakos, Barselona i Fenerbahče Ulker
Treći - Real Madrid, Unikaha, Panatinaikos i Lotomatika
Četvrti - Želgiris, Efes Pilsen, Cibona i Olimpija
Peti - Prokom Trefl, Armani Milano, Le Man i Huventud
Šesti - Panionios, Nansi, Alba i Avelino

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC