• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Funkcija Mitroviću, ukinut Ol star meč

Naredne sezone bez četvrtfinala plej-ofa, odmah se ide na Fajnal for. Specijalna pozivnica za učešće u NLB ligi dodeljena Zagrebu.

 NLB: Funkcija Mitroviću, ukinut Ol star meč Izvor: MONDO

Doskorašnji operativac podgoričke Budućnosti Danilo Mitrović izabran je za predsednika Skupštine preduzeća "Sidro ABA", osnivača i vlasnika košarkaške Jadranske lige.

"Ovo je velika čast za mene i Crnu Goru. Smatram da je moja država zasluženo dobila mesto predsednika Skupštine. Budućnost je među prvim osnivačima Lige. Odgovorno tvrdim - da Budućnost davne 2000. godine nije ušla u NLB ligu, ona sada ne bi ni postojala", istakao je Mitrović na početku svog obraćanja.

"Na sastanku smo doneli dosta odluka od velikog značaja za budućnost takmičenja. Po pitanju finansija moram da istaknem ogroman doprinos generalnog direktora Romana Lisca, ali da bi se NLB liga i dalje razvijala, neophodno je da se obezbedi pomoć iz svih država. Poslednja dešavanja u Evroligi su pravi pokazatelj koliko poštovanje dobijamo. Samo zajedničkim radom uspećemo da sačuvamo teško stečeni status i unapredimo košarku u regionu", dodao je Mitrović.

Najviše telo NLB lige odlučilo je da specijalnu pozivnicu za narednu sezonu dodeli Zagrebu, tako da je sada poznato svih 14 učesnika takmičenja u sezoni 2008/2009. Srbija će imati istih pet predstavnika kao i minule sezone: Partizan, Crvenu zvezdu, FMP Železnik, Hemofarm i Vojvodinu.

Takođe je odlučeno da se naredne sezone promeni sistem takmičenja.

Posle ligaškog dela više se neće igrati četvrtfinale plej-ofa, nego će se direktno preći na Fajnal for. To je iznuđen potez, povučen zbog smanjenja broja slobodnih termina, do čega je došlo promenom sistema takmičenja Evrolige.

Skupština preduzeća "Sidro" odlučila je i da ukine revijalni Ol star meč.

"Preveliki zamor igrača i nerentabilnost su razlozi ukidanja tog meča. Igrači su preopterećeni jakim utakmicama", objasnio je Danilo Mitrović.

Na sastanku je bilo reči i o ideji da od sezone 2009/2010 takmičenje broji 12, umesto sadašnjih 14 klubova.

Izvlačenje parova za novu sezonu biće obavljeno u petak u Zagrebu, kada će biti održana i Skupština klubova učesnika takmičenja.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC