• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-20): "Plave" ispustile nemoguće

Mlade srpske košarkašice isputile su 24 poena prednosti protiv Francuske.

 EP (U-20): "Plave" ispustile nemoguće Izvor: MONDO

Mlade srpske košarkašice skoro bez greške odigrale su prve dve runde Eurobasketa u Italiji, upisale su ubedljive trijmfe nad Nemačkom i selekcijom domaćina turnira. Perfektne su bile izabranice Jovice Antonića i u prvom poluvremenu utakmice sa Francuskom, a onda se u nastavku duela u Kijetiju njihova igra raspala kao kula od karata.

Prednost od 24 poena sa početka treće četvrtine (47:23) topila se kao sladoled na vrućini. Francuskinje su do poslednjeg mini-odmora svele deficit na svega devet poena 51:42. Dva minuta pre kraja trojkom Karin Pol izjednačile su na 59:59, a zatim serijom 7:0 zadale završni udarac srpskim devojkama 66:59 (29:13, 16:10, 6:19, 8:24).

Sonja Petrović bila je najefikasnija u našem timu sa 17 poena. Jelena Milovanović upisala je 13 poena i 11 skokova, a Dragana Gobeljić 14 poena. Na drugoj strani Sara Mišel je ubacila 19 poena, a Ana Kata-Šitiga 14.

U poslednjoj utakmici grupe A Italijanke su savladale Nemice sa 67:55 i tako se pridružile reprezentacijama Srbije i Francuske u drugoj fazi takmičenje.


Tri najbolje ekipe iz grupe A i B, odnosno C i D, oformile su nove dve grupe, iz kojih po dve prvoplasirane idu u polufinale.

Srbija, Francuska i Italija, tako će u drugoj fazi igrati sa selekcijama Turske, Letonije i Češke. Svih šest reprezentacija iz prvog dela takmičenja prenose po dva boda.

U drugoj grupi za plasman u polufinale boriće se selekcije Španije, Rusije, Ukrajine, Belorusije, Litvanije i Crne Gore. Ruskinje i Španjolke prenose iz svojih grupa po četiri boda, a Ukrajinke i Beloruskinje po dva.

Termini utakmica druge faze EP su 15, 16. i 17. jul.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC