• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Ne bih o igračima

"Ovo definitivno nismo očekivali i realno bi bilo da neko nije tu", rekao trener Crvene zvezde Diva poslije poraza od Igokee.

 Vukoičić: Ne bih o igračima  Izvor: MONDO

Crvena zvezda izgubila je meč koji je "morala da dobije".

Riječi pod znacima navoda nisu proizvoljna procjena trenutnog stanja na tabeli ABA lige, već citat izjave šefa struke crveno-bijelih Vlade Vukoičića dan pred utakmice sa Igokeom.

Gosti iz Laktaša iskoristili su "grč" u igri domaćina i, poput Cedevite, u trećoj četvrtini "slomili" Rakočevića i drugove. Postigli su 30 poena i stekli ključnu prednost.

Na žalost zvezdaša, meč su u velikoj mjeri odlučili i laki poeni Igokee poslije tehničkih grešaka domaćih. Poenima sa slobodnih bacanja ekipa Dragana Bajića ukrotila je svaku ofanzivu crveno-bijelih.

Trener Crvene zvezde DIVA dobio je dvije tehničke greške i završnicu meča odgledao kraj tunela. Tim je u posljednjoj dionici vodio Milan Gurović.

Na konferenciji za novinare Vukoičiću bilo potrebno postavljati pitanja o trećoj četvrtini.

"Sad bi trebalo nešto da kažem o suđenju pa da me kazne? Dovoljna mi je kazna što ni danas nisam vodio tim", počeo je Vukoičić.

"Definitivno sam zbunjen jer ne mogu da procijenim šta je faul u odbrani a šta u napadu. Šta je u borbi za poziciju, šta je nesportska, odnosno regularna lična greška. Neko će reći da je to sad alibi, izgubili smo 16 razlike, jeste. Pogledaću snimak, ali tvrdim da su sve tri lopte bile naše. Umjesto da imamo tri posjeda, nebitno u kojim fazama četvrtina, sva tri puta smo bili kažnjeni tehničkom greškom, bacanjima i posjedom protivnika... To je stvarno velika prednost u današnjoj košarci, bilo kom timu, a ne iskusnoj kao što je Igokea".

Crveno-bijeli zabilježili su i prvi poraz na svom terenu. Pobjeda nad evroligašem Olimpijom u trećem kolu ostaje jedini Zvezdin uspjeh ove sezone.

"Čestitao bih protivniku na zasluženoj pobjedi... Imali smo pripremu na njihovu kombinaciju 'zone' i 'čovjeka' u odbrani i jesmo imali ideju, međutim, primaran nam je bio kontranapad. Nismo uspjeli u namjeri da se istrčimo, da krenemo hrabrije, da 'pustimo pas' preko cijelog terena... Sve to uvelo nas je u pozicionu igru, a opet u njoj smo sami sebe opteretili više nego što je bilo potrebno jer se nismo suočili sa toliko dobrom odbranom, niti smo toliko loš napadački tim da ne možemo da iskreiramo 'jedan na jedan' ili 'dva na dva' čak ni u sitaucijama kada ispadnemo iz bilo kakvog napadačkog sistema".

Novinare je interesovalo ko je najviše kriv za još jedan neuspjeh skupo plaćenog tima? Trener koji je zabilježio drugi poraz na klupi novog tima ili igrači, među kojima neki očigledno ne opravdavaju velika očekivanja.

"Očekujete da vam kažem u sekundi? Prije 15 minuta završio sam utakmicu... Trener je uvijek jedan od najvećih krivaca. Ako hoćete da kažem pro forme da sam najviše kriv to ćete i čuti: Da, najviše sam kriv što nisam završio utakmicu'. Mada ne vidim kako sam mogao da spriječim da ne budem isključen. Žao mi je jer zaista ne treniramo ovako. Ne znam da li je stvar psihe..."

Nije izbjegao ni priču o igračima. Iako je "fintom" preskočio davanje strogih ocjena i najavu eventualnih kaznenih mjera.

"Ako hoćete da govorim o igračima, to sad sigurno neću. Analiziraću učinjeno i sam sa sobom i sa igračima i sa upravom ko je ispunio zahtijeve više a ko manje. Realno je da ovo nije ono što je očekivano i da nismo zadovoljni. Niko nije, jasno je da ovo nismo očekivali i realno bi bilo da neko nije tu".

Dani pred odlazak Crvene zvezde na megdan MZT Skoplju u sljedećem kolu razjasniće da li njegove posljednje citirane riječi ispravno navode na zaključak da se na Malom Kalemegdanu spremaju otkazi.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC