• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Uragan Toni

Trojkom, pa dugom dvojkom uz zvuk sirene, Toni Parker vratio je dio duga košarkašima Oklahome za poraz u prošlosezonskom finalu Zapada - 86:84.

 NBA: Uragan Toni Izvor: MONDO

Jednu utakmicu obilježio je Uragan Sendi, a drugu Uragan Toni.

Zbog haosa u Njujorku, koji je izazvala strašna oluja milog imena, nije odigran prvi gradski derbi od selidbe Netsa iz Nju Džersija u Bruklin, pa ćemo pričekati na debi Mirze Teletovića, ali je na Zapadu sve "prštalo" u duelu komšijskih San Antonio Sparsa iz Teksasa i Oklahoma Siti Tandera iz Oklahome.

Napet kraj utakmice obilježio je francuski veteran Toni Parker, koji je pogodio trojku za 84:84, 29 sekundi prije kraja, a potom i dugu dvojku, za pobjedu, dok se sirena oglasila na putu lopte ka mrežici: Spars - Tander 86:84!

Iste večeri prva zvijezda Oklahome, neki će reći i NBA lige, Kevin Durent, postao je drugi najmlađi igrač koji je probio granicu od 10.000 poena (24 godine, 33 dana). On je učinio to na početku šeste sezone, ali ipak sporije od Lebrona Džejmsa.

Ovaj lijep jubilej, Durent je "proslavio" nemo gledajući i daljinu u trenutku kada je Parker pogodio "bazer biter" i to preko ruke Serža Ibake, najboljeg blokera lige iz prošle sezone.

"Bilo je kao, moram brzo da šutnem", opisao je Parker odlučujući trenutak meča i natrčavanje Ibake na "smeč".

"Ibaka se baš bio zaletio..."

Prethodne večeri, San Antonio je dobio Nju Orleans Hornetse kao gost 99:95, dok su šampioni Zapada iz prošle sezone i poraženi finalisti u duelu sa Majami Hitom novu sezonu počeli porazom. Odlučili su da trejduju najboljeg šestog igrača lige Džejmsa Hardena u Hjuston Rokitse prošle subote i sada će morati da nauče da igraju bez njegovih 16,8 poena, 4,1 skok, 3,7 asistencija i jedne ukradene lopte po meču.

A, Harden ne mari za staro društvo, jer je prethodno veče, kao prva zvijezda Hjustona sa zaradom od 190.000 dolara po meču narednih pet sezona, ubacio 37 poena, uz 12 asistencija u crvenom dresu.

Sparsi su na 81:84 krenuli na napad ka obruču, ali je pas bio nešto lošiji pa je Boris Dijav morao u skoku da "vadi" loptu napolje za Parkera. Ispostavilo se da je to bila jedna od dvije asistencije koje su odlučile meč, jer je Parker "sasuo" trojku iz ugla za izjednačenje, svega 29 sekundi prije kraja.

To je Okli ostavilo dovoljno vremena za odgovor, ali je "očekivani" pas Rasela Vestbruka za poentersku mašinu Durenta prozreo "softmor" Kavi Lionard, pa je najiskusniji Tim Dankan brzo zatražio tajm-aut. Greg Popovič je nacrtao akciju za Parkera, a ovaj ga nije iznevjerio - 86:84.

Ako ne po važnosti, onda po atraktivnosti, potez utakmice izveo je Erik Mejnor trojkom sa polovine svoje polovine, na kraju treće četvrtine, kojom je poravnao - 66:66.

Sparsi u noći između četvrtka i petka nisu mogli da računaju na Manua Đinobilija, kojeg muče leđa, ali bi Argentinac mogao da zaigra već u subotu protiv Jute Džez.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC