• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U ponedjeljak presuda "Varvarima"

U četvrtak je u Podgorici završen prekršajni postupak protiv grupe od 10 navijača Budućnosti, koji su izazvali nerede protiv Partizana 21. oktobra.

 U ponedjeljak presuda "Varvarima" Izvor: MONDO

U Podgorici je okončan prekršajni postupak protiv desetorice pripadnika navijačke grupe "Varvari", okrivljenih za izazivanje incidenata na košarkaškoj utakmici ABA lige između Budućnosti i Partizana, odigrane 21. oktobra.

Samo dvojica okrivljenih priznala je krivicu, dok šestorice uopšte nema na snimku, a odbrana je tvrdila da odgovornost za eskalaciju nasilja u dvorani "Morača", u Podgoroci, treba tražiti u redovima policije i redara, piše "Pobjeda".

U ponedjeljak biće izrečena i konačna presuda i tada će biti poznato da li će i kako biti kažnjeni huligani iz redova pristalica Budućnosti, kojima prijeti maksimalna kazna zatvora do 60 dana.

"Avokat Pavle Radonjić koji zastupa okrivljene smatra da će makar šestorica biti oslobođena odgovornosti. Njih, kako navodi, nema na petnaestominutnom snimku koji je prikazan na suđenju. Snimak je priložila Uprava policije", piše "Pobjeda".

"Njih nema na snimku sa terena. Dvojica se vide na snimku tribina i to u dijelu rezervisanom za domaće navijače", rekao je Radonjić.

U prekršajnoj prijavi navodi se da su osmorica od desetorice okrivljenih ušla na sportski teren kako bi se obračunali sa navijačkom grupom "Grobari". Dvojica okrivljenih priznala su krivicu - Milovan Jovanović da je bacio plastičnu stolicu prema navijačima Partizana i Aleksandar Miljanić da je uradio isto sa upaljenom bakljom.

Branilac okrivljenih, kategoričan je da se postupak ne bi smio završiti na traženje odgovornih samo u redovima navijača.

"Za eskalaciju nasilja i loše obezbjeđenje utakmice treba tražiti odgorne u redovima policije i redarske službe", smatra Radonjić.

Prekršajnom prijavom kao glavni akteri nereda označeni su Almir Lukačević (23), Milovan Jovanović (33), Aleksandar Vukčević (38), Filip Radenović (23), Minja Mihailović (32), Dragan Radović (35), Aleksandar Miljanić (23), Ilija Baturan (23), Lazar Čelebić (25) i maloljetni A. G. (17).

KK Budućnost je novčano kažnjena 6.000 evra zbog nemilih scena u "Morači", navodi podgorički list.

Iz Uprave policije nakon događaja saopšteno da su policajci reagovali u skladu sa zakonom i preduzeli mjere da spriječe narušavanje javnog reda i mira u većem obimu. Unutrašnja kontrola MUP analizira slučaj kako bi utvrdila da li je bilo prekoračenja ovlašćenja policije tokom suzbijanja nereda u dvorani, piše "Pobjeda".

Incidente pogledajte ovdje...

(MONDO - foto: Vijesti/autor: Boris Pejović i Savo Prelević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC