• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN MTS: Što se mora, nije teško!

Crno-bijeli u petak od 20.45 časova dočekuju Bamberg, prvi put od početka Evrolige suočeni sa imperativom pobjede.

  PARTIZAN MTS: Što se mora, nije teško!  Izvor: MONDO

Do sada je moto ekipe Partizana mt:s bio "da damo sve od sebe, pa šta bude". Pred meč petog kola D grupe sa prvakom Njemačke, filozofija se radikalno menja.

Sada glasi "samo da pobijedimo, nije važno kako!"

Od 13 ekipa koje su u postojećem formatu takmičenja imale skor 0-4, samo dve su uspjele da se plasiraju u Top 16 fazu. I te dve su baš u petom kolu, pred svojim navijačima, stigle do prve pobjede i počele da se "penju" na tabeli.

Emporio Armani 2008. je stigao čak do 50 odsto uspješnosti (5-5), dok je Lijetuvos Ritas 2011. prošao sa skorom 4-6.

"Sa četiri pobjede sigurno bismo se plasirali u Top 16, tu nema dileme. Mislim da možemo dalje i sa tri pobjede. Ako sutra dobijemo, ostajemo na tom putu, ali neće biti nimalo lako", rekao je Duško Vujošević na konferenciji za novinare.

Mladi tim crno-bijelih ove jeseni u Evroligi je igrao najbolje kada je pritisak bio najmanji - protiv favorita, kakvi su CSKA i Barselona.

Postoji doza straha da pod "moranjem" ne podbace, ali Danilo Anđušić ističe da takve misli brzo nestanu pod adrenalinom utakmice, koji dodatno pojačava podrška sa tribina.

"Ovo nam je vjerovatno najvažnija utakmica do sada. Nije lako igrati pod pritiskom, ali smo na nekim gostovanjima u ABA ligi dokazali da i to umijemo, recimo u Podgorici i Splitu. Evroliga je potpuno druga priča, ali da uz pomoć navijača sigurno možemo do pobjede", izjavio je bek Partizana mt:s i reprezentacije Srbije.

Ekipa Bamberga bitno je promijenila sastav u odnosu na prošlu sezonu, kada je sa skorom 3-7 zauzela peto mjesto u grupi.

Plejmejker Brajan Roberts sada je u Nju Orleans Hornetsima, Pi Džej Taker u Finiks Sansima, Markus Sloter u Realu, Tibor Plajs u Kahi Laboral, Predrag Šuput u Cedeviti... Dovedena su četvorica novih, iskusnih Amerikanaca, Australijanac O'Gilvi iz Valensije i, kao najveće ime, iskusni Slovenac Boštjan Nahbar.

"Mislim da su dobro uklopljeni i da su kao tim bolji od prostog zbira individualnih igračkih kvaliteta. Do sada su uglavnom bilježili poraze, ali u Moskvi su vodili do pet minuta prije kraja, prošle nedjelje pobijedili Ritas... Pokazali su da imaju kvalitet", ističe Vujošević.

On je podsjetio na svoju izjavu sa početka takmičenja, kada je prognozirao da će Partizan, Bamberg i Lijetuvos Ritas u "mini-ligi" voditi borbu za četvrto mjesto i Top 16 "vizu".

"Plasman u drugu fazu Evrolige donosi mnogo jakih utakmica, šansu da igrači podignu kvalitet i rejting, klub zarađuje, u krajnjoj liniji sadržajniji je život u gradu... Ali to je nešto što ne prepoznaje samo Partizan, nego i naši konkurenti".

"Bamberg nam je direktan protivnik, opterećenje da pružimo maksimum postoji, ali ja verujem u ekipu koju treniram i ako se eventualno dogodi nešto loše - odgovornost će biti samo moja".

Vujošević, kao i uvijek, polaže velike nade u "sinergiju" igrača i navijača.

"Očekujem da Pionir bude pun onih koji vole Partizan, da ljudi svojom energijom pomognu da se materijalizuje dobra igra, koja nas je i do sada krasila".

Crno-bijeli će protiv Bamberga nastupiti u neizmijenjenom sastavu u odnosu na Barselonu, što znači da je bek Bogdan Bogdanović i dalje van stroja.

"Upaljeni su mu pripoji tetiva koljena. Nije teška povreda, ali zahtjeva pažljiv tretman da problem ne bi postao hroničan. Doktor Miroslav Milankov i naš ljekarski tim drže situaciju pod kontrolom. Bogdan je previše mlad da bismo ovakve situacije pokušavali da prevaziđemo davanjem injekcija ili na neki sličan način", objasnio je Duško Vujošević.

Trener crno-bijelih na kraju se zahvalio kompaniji "E Smart", koja je minulog vikenda bila sponzor Partizanovog čarter leta za Split.

"Isto tako su nam pomogli prije tri godine, kada smo putovali u Zadar, pa im poreska policija tri-četiri mjeseca nije izlazila iz firme. I sada im se javno zahvaljujem, samo sa nadom da to neće ponovo imati negativne posljedice po njih".

PAROVI 5. KOLA GRUPE D:

četvrtak

CSKA - Barselona 17.00
Lijetuvos Ritas Bešiktaš 18.30

petak

Partizan mt:s - Bamberg 20.45

TABELA: Barselona 4-0, CSKA 4-0, Bešiktaš 2-2, Lijetuvos Ritas 1-3, Bamberg 1-3, Partizan mt:s 0-4.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC