• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portorikanci poslali Nesterovića u penziju

Košarkaši Portorika, Hrvatske, Nemačke i domaćina Grčke obezbedile su plasman u polufinale predolimpijskog kvalifikacionog turnira u Atini.

 Portorikanci poslali Nesterovića u penziju Izvor: MONDO

Medju četiri tima koja konkurišu za preostale tri olimpijske vize iznenadjujuće se našao samo Portoriko, koji je slavio protiv favorizovane Slovenije 81:70.

Prelomni period utakmice bila je treća četvrtina. Karlos Arojo vezao je dve uzastopne trojke i odlepio svoj tim na 46:39, da bi sa još četiri pogotka van linije 6,25 metara (ukupno šut za tri 10-18) Portorikanci uspeli da održe plus sedam do kraja trećeg kvartala.

Deficit od sedam poena, ispostavilo se, bila je nenadoknadiva prednost za "zmajčeke", koji su u drugom poluvremenu za dva poena šutirali mizernih 29 odsto (7/24).

Porazom od Portorika Raša Nesterović stavio je tačku na reprezentativnu karijeru, što je potvrdio novinarima posle utakmice. U svom poslednjem nastupu u dresu Slovenije 32-godišnji centar Indijana Pejsersa imao je dabl-dabl učinak 10 poena i 11 skokova. Najefikasniji u poraženom timu bio je Uroš Slokar sa 16 poena.

Arojo je predvodio pobednike sa 16 poena i pet asistencija. Leri Ajuso je nanizao 12 poena, a Karmelo Li jedan manje uz pet skokova.

U polufinalu Portorikanci će igrati sa Grcima, koji su pregazili Novi Zeland rezultatom 75:48.

Nemcima, koji su rutinski nadigrali Brazil - 78:65, rival za plasman u finale su Hrvati, koji su protutnjali preko Kanade 83:62.

Pobednici polufinalnih duela, koji se igraju u subotu, obezbediće učešće u Pekingu, dok će poraženi u nedelju u susretu za treće mesto na turniru juriti poslednju olimpijsku vizu.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC