• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: "Osmicu" nosim zbog Harisa Brkića

Igor Rakočević odgovarajući na pitanja navijača otkrio još i da će u Zvezdi ostati do isteka ugovora.

 Rakočević: "Osmicu" nosim zbog Harisa Brkića  Izvor: MONDO

Povratku Igora Rakočevića u Zvezdu najviše su se obradovali navijači. Njegov predani rad i iskustvo veliki su podstrek i za mlade igrače crveno-bijelih, a poslije ne baš dobrih rezultata posljednjih godina, timu sa Malog Kalemegdana je konačno krenulo ove sezone.

On je na klupskom sajtu odgovarao na pitanja navijača, a mi prenosimo najzanimljije odgovore.

"Svi u timu smo veoma zadovoljni formom i rezultatima u posljednjih mjesec i po dana. Dobili smo osam utakmica zaredom. Cilj je osvajanje trofeja, ali iskreno, ne znam do kojeg je najrealnije da ćemo stići. Najvažnije će biti da osvojimo bar jedan, ali i da se uđe u Evroligu. Nebitno je da li plasmanom ili osvajanjem trofeja", rekao je Rakočević i dodao da će bez obzira da li crveno-bijeli izbore plasman u najelitnije takmičenje ostati u klubu do isteka dvogodišnjeg ugovora.

Na pitanje da li bi igrao za reprezentaciju Srbije, ako bi dobio poziv Dušana Ivkovića, izjavio je da je to "završena priča".

"Vrlo teško da ću igrati za nacionalni tim, mislim da je reprezentacija za mene završena priča. Imam previše godina, ja sam svoje za nacionalnim tim odradio. Osvojio sam zlato na Svjetskom i Evropskom prvenstvu, tako da je to sve od mene kada je nacionalni tim u pitanju".

Rakočević je ispričao zbog čega je odabrao da nosi broj osam na dresu.

"To je zanimljiva priča. Prvo sam nosio broj šest, a onda sam promijenio i uzeo osmicu dok sam igrao za Budućnost. To sam uradio kad je ubijen moj tadašnji saigrač iz Budućnosti Haris Brkić. Preuzeo sam osmicu kao sjećanje na njega. Od kada sam uzeo 'osmicu' karijera mi je krenula naglim usponom, mnogo sam zavolio taj broj i nema šanse da bih igrao u bilo kom klubu a da na dresu nemam broj osam. Ma da me sad zovu Lejkersi i kažu osmica je zauzeta ali imaš 50 miliona dolara ugovor, kunem vam se da ne bih pristao".

Kada je u pitanju najvažniji poen postignut u karijeri, popularni Rakac, možda je malo razočarao navijače Zvezde, jer on nije dat u crveno-bijelom dresu.

"Bilo je dosta bitnih koševa kojima sam odlučivao mečeve i poslije kojih su osvajane titule. Jedan koji mi je ostao u sećanju je faul-koš protiv Barselone dok sam igrao za Taukermaku. Zahvaljujući tom košu osvojili smo titulu i on mi je jedan od najdražih", izjavio je plej Zvezde, dodavši da nema tačan podatak koliko je ukupno koševa postigao do sada.

Naveo je da mu je u Taukeramici bilo sjajno.

"Najugodnije mi je bilo u Taukeramici. Sa ekipom iz Vitorije sam u Španiji osvojio sve što se može osvojiti. Igrao sam i dva 'Fajnal fora' Ervolige. Grad je oskudan što se tiče života van terena, ali klub je fantstično organizovan i profesionalan. Bilo je zadovoljstvo igrati u Taukeramici".

Objasnio je i neobičnu tehniku šutiranja slobodnih bacanja i zbog čega dodiruje koljeno loptom prije šuta.

"Prije promjene tehnike imao sam procenat realizacije slobodnih bacanja oko 75 odsto, što je za beka ispod prosjeka. Kad sam otišao u Ameriku, privatni trener šuta Stiva Kera, jednog od najboljih šutera koji je igrao u Čikagu sa Majkl Džordanom, me je gledao i pokazao tehniku gdje da stavljam loptu. Na taj način lopta ljepše legne u ruku i neka mehanika pokreta se promijeni, psihološki je sve to dosta uticalo na mene. Poslije toga sam nevjerovatno poboljšao realizaciju. Lider sam u Evroligi po broju uzastopno ubačenih penala zaredom (58). Išao sam i na rekord u ABA ligi, pogodio sam 25 penala uzastopno, ali trener mi je rekao da promašim bacanje protiv Cedevite. Siguran sam da bih oborio rekord, ali šta je tu je...", pojasnio je Rakočević, napominjući da je njegov igrački uzor bio legendarni Majkl Džordan.

Igor je izdvojio najtalentovanije mlade igrače Zvezde, Aleksandra Cvetkovića istakao kao svog nasljednika, a zatim svim budućim košarkašima dao savjet.

"Prije svega savjetujem mladima profesionalan odnos prema svim obavezama, ali i prema svom telu. Naravno, nikada ne smijete da zapostavite školu, jer kroz školu napreduješ i kao ličnost, a to je jako važno. A što se tiče mladih nada u prvom timu to su sigurno Aleksandar Cvetković i Luka Mitrović. Cvele je sjajan momak, obožavam ga. On je moj nasljednik", istakao je Rakočević i na pitanje kojeg stranog igrača bi volio da vidi u Zvezdi rekao je da je to Dvajt Hauard.

Tridesetčetvorogodišnji igrač otkrio je i čime će se baviti kada završi profesionalnu karijeru.

"Neću biti trener, jer jednostavno toliko godina sam u košarci da bi mi previše bilo da nastavim u tom ritmu. Ali, imaću neku funkciju u Zvezdi i pomoći ću klubu na najbolji mogući način", završio je lider crveno-bijelih.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC