• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN MTS: Evropsko "biti ili ne biti"

Crno-bijeli dočekuju Lijetuvos Ritas (četvrtak, 20.45), obje ekipe hvataju, najvjerovatnije, posljednji voz za Top 16 fazu Evrolige.

 PARTIZAN MTS: Evropsko "biti ili ne biti"    Izvor: MONDO

Tri kola prije kraja takmičenja u D grupi, postoji nekoliko varijanti raspleta borbe za četvrtu poziciju.

S obzirom na dosadašnje rezultate i pokazani kvalitet, teško je reći ko (ni)je zaslužio da ode u Top 16 - Bamberg (skor 2-5), Partizan mt:s (1-6) ili Lijetuvos Ritas (1-6).

Crno-bijeli su u tom trouglu jedini izgubili od direktnog konkurenta kao domaćini, ali su i jedini pobijedili neku od tri ekipe iz gornjeg dijela tabele. Jasno je da bi se od novog poraza kod kuće teško oporavili, mada čak ni u tom slučaju ne bi izgubili sve šanse da odu dalje.

O takvom scenariju pred okršaj sa Lijetuvosom ipak niko u Partizanu ne želi da razmišlja.

"Fokus je samo na sljedećoj utakmici, a ne na onom što bi moglo da se dogodi u posljednja dva kola. Ili ćemo pobijediti Litvance i ostati živi, ili ćemo biti eliminisani", pojednostavio je stvari Leo Vesterman.

Duško Vujošević se na konferenciji za novinare u srijedu potrudio da priča maksimalno oprezno, a ponegdje je ostao i zagonetan, kao po pitanju povratka u tim Bogdana Bogdanovića, koji je zbog povrede koljena pauzirao tačno mjesec dana.

"Ne bi trebalo da bude velikih promjena. Bićemo u punom sastavu", glasila je pomalo kontradiktorna izjava Partizanovog stratega.

Ekipi Lijetuvosa odao je puni respekt, ali uz konstataciju da bi pun Pionir trebalo da bude tas na vagi koji će pretegnuti u korist crno-bijelih.

"Pobjeda u četvrtak bi nam uvećala šanse da odemo u Top 16, a onda bismo u Njemačkoj vjerovatno igrali meč odluke sa Bambergom. Motiv na obje strane je veliki. Dobro ih poznajemo, kvalitetni su na svim pozicijama, ali mislim da smo mi bolji - iako smo mlađi", poručio je Vujošević.

"Ako je razlika u kvalitetu izražena u nijansama, onda domaći teren može da bude presudan, kao što je bio i u Viljnusu. Uz pomoć publike, koja nikad nije izostala, vjerujem u pobjedu svog tima".

Tim koji je u takmičenje krenuo sa Aleksandrom Džikićem na klupi, a onda za trenera imenovao Dariusa Maskoliunasa, dobio je prvi meč rezultatom 69:61.

"Volio bih da pobijedimo što većom razlikom, ali ako naglas tako razmišljam, onda motivišem i protivnika. Vidjećemo... Ako nam se 'otvori', gledaćemo da dobijemo sa više od osam poena, ali u pripremi utakmice je prosta pobjeda u prvom planu", jasan je Vujošević.

Na opasku novinara da bi pobjede nad Barselonom i Bambergom mogle da nadoknade čak i "dupli poraz" od Nemanje Nedovića i drugova, odgovorio je da od kombinovanja "nema efekta".

"Uvijek je najvažnije da se u sljedećoj utakmici pruži maksimum. Ako to uradimo sutra, bićemo favoriti za pobjedu. Bavimo se samo onim na šta možemo da utičemo".

Za prelomni meč crno-bijelih u Evroligi ostalo je još oko 500 ulaznica i prodavaće se sutra od 10 do 15 časova na blagajni ispod južne tribine stadiona u Humskoj ulici.

KO SA KIM DO KRAJA

Partizan: Lijetuvos (d), Barselona (d), Bamberg (g).
Lijetuvos: Partizan (g), Bamberg (d), Bešiktaš (g).
Bamberg: CSKA (d), Lijetuvos (g), Partizan (d).

PAROVI 8. KOLA:

Bamberg - CSKA, Partizan mt:s - Lijetuvos Ritas (četvrtak, 20.45), Bešiktaš - Barselona (petak, 19.00).

TABELA: Barselona 7-0, CSKA 6-1, Bešiktaš 4-3, Bamberg 2-5, Partizan 1-6, Lijetuvos 1-6.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC