• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Zvezda kroz dramu do plasmana

Crveno-bijeli pobijedili u gostima Dinamo Sasari 97:94, trojkom Borisa Savovića dve sekunde prije kraja i promašajima Drejka Dinera.

  EK: Zvezda kroz dramu do plasmana  Izvor: MONDO

Crvena zvezda Diva ostvarila je i četvrtu evropsku pobjedu ove sezone (devetu uzastopnu u dva takmičenja) i samo bi teoretski mogla da izgubi prvo mjesto na tabeli Grupe H Evrokupa.

Poput utakmice sa Kahasolom, ekipa Vlade Vukoičića stekla je veliku prednost u prvom poluvremenu (36:20) i od nje "živjela" do kraja utakmice, kada su je spasili Boris Savović trojkom i Drejk Diner promašenim penalima.

Dinamo Sasari - Crvena zvezda Diva 94:97 (20:31, 23:22, 26:26, 25:19)

Već poslije pet i po minuta srpski tim poveo je 23:8. Igor Rakočević predvodio ga je sa deset poena (jednom trojkom pod faulom), Raško Katić ubacivao "otpatke" u koš...

Sve razigraniji, crveno-bijeli su na početku druge četvrtine trojkom Vuka Radivojevića sa velike udaljenosti poveli maksimalnom prednošću - 36:20.

A potom se probudio Dinamo Sasari. Šutevima iz mogućih i nemogućih pozicija, pritiskom probuđene publike i greškama Zvezde (12 izgubljenih lopti) uspio je da dva minuta prije kraja izjednači (90:90, pa 92:92).

U posljednjem napadu, deset sekundi prije kraja i pri rezultatu 94:94, košarkaši Sasarija odlučili su da ne fauliraju Igora Rakočevića. Kapiten crveno-belih utrčao je pod koš i pronašao smirenog Savovića u levom ćošku terena.

On je ostao priseban, pogodio trojku, ali nije i potvrdio pobjedu svog tima!

Odluka o pobjedniku bila je u rukama Drejka Dinera, koji je u posljednjoj sekundi imao tri slobodna bacanja zbog faula Majka Skota. Mogao je da izjednači, ali je promašio sva tri.

Ključnim promašajima Amerikanca sa linije penala prethodila je krajnje diskutabilna odluka sudija. Isprva je bio dosuđen faul Skota "na zemlji", da bi poslije ogromnog pritiska publike prekršaj preinačen u faul pri šutu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Trevis Diner (21 p, 3/4 za tri, 7 as), dok je predstavnika Srbije predvodio Demarkus Nelson (20 p, 3/5 za tri, 4 sk, 3 as)

Istakli su se i Igor Rakočević (16 p, 2/3 za tri) i Boris Savović (15 p, 7 sk), koji je bio drugi najbolji skakač Crvene zvezde. Najviše lopti uhvatio je Elton Braun - pet u odbrani i tri u napadu.

Ni domaćin ni gost nisu pogađali kao u hali "Pionir" prije nedelju dana, ali su uspjeli da ubace po 11 trojki (Zvezda iz 20, Sasari iz 26 pokušaja), uz skoro isti učinak pri šutu za dva poena: domaćin 21/38, gost 22/39.

Crveno-bijeli su nadskočili protivnika. U napadu za jednu uhvaćenu loptu (14:13), u odbrani za četiri (20:16).

Iskusni Butsi Tornton nije igrao kao u Beogradu, najvećim dijelom zbog dobre odbrane Majka Skota na njemu u prvim četvrtinama. U drugom poluvremenu pogodio je nekoliko otvorenih šuteva, ali nije uspio da ponovi partiju kao u prvom okršaju dva rivala.

ZVEZDA: Skot 12 (3/3 za dva, 2/3 za tri), Nelson 20 (5/7 za dva, 5 sk, 3 ukr, 3 as), Rakočević 16 (3/6 za dva, 2/3 za tri), Katić 9 , Subotić 6 (4 sk), Braun 11 (4/5 za dva, 8 sk), Savović 15 (2/3 za tri, 7 sk), Radivojević 8, Cvetković, Lazić, Simonović, Mitrović.

SASARI: Bineti, Lguci, Deveki, Tornton 11 (3/7 za dva, 4 as), Ignerski 14 (7 sk), T. Diner 21 (3/4 za tri, 7 as), Saketi 8, D. Diner 16 (3/6 za tri, 5 sk, 7 as), Vanuco 2, Pinton 2, Diliegro 9, Isli 11 (4 sk)

U prvoj utakmici 4. kola Grupe H, Kahasol je u utorak na svom terenu pobedio Orlean 84:78, uz 11 poena Luke Bogdanovića i devet Milenka Tepića.

TABELA: Zvezda 4-0, Kahasol 2-2, Orlean 1-3, Sasari 2-2.

Ukoliko Zvezda u preostale dve utakmice - sa Orleanom u gostima (5. decembra) i Kahasolom u Beogradu (12. decembra) potvrdi ostanak na prvom mjestu igraće u novoformiranoj Grupi L.

Nju će činiti i najbolja ekipa Grupe F (trenutno je Uniks prvi sa takođe maksimalnim skorom), drugoplasirana ekipa Grupe E (za sada Galatasaraj, bori se sa Lokomotivom iz Kubana za lidersku poziciju) i druga najbolja ekipa Grupe G (Spartak iz Sankt Peterburga takođe perfektan, a Ulm i Šole vode borbu za poziciju koja vodi dalje).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC