• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nelson za MONDO: Puni smo samopouzdanja

Crvena zvezda Diva je u velikom naletu. Plasirala se poslije četiri kola u drugu fazu Eurokupa i nije izgubila devet mečeva za redom.

  Nelson za MONDO: Puni smo samopouzdanja  Izvor: MONDO

Čini se da je upravo najveći kvalitet crveno-bijelih u tome što gotovo na svakom meču drugi igrač iskoči u prvi plan. U Italiji je to bio Amerikanac Demarkus Nelson koji je ponovo igrao sjajno u odbrani ali je postizao i neke od ključnih poena na meču, završivši sa impresivnim učinkom od 20 poena, 5 skokova, 3 asistencije i 3 ukradene lopte.

Jutro poslije pobjede, čekajući avion za Beograd, Nelson je za MONDO rekao da je „osjećaj mnogo dobar“:

„Stvarno je lijepo. Veliki trud i jaki treninzi se isplaćuju. Poslije onog sporog početka sezone, pritisnuti velikim očekivanjima sada konačno pobjeđujemo“.

U seriji ste od devet vezanih pobjeda. Dokle ćete moći tako?

„Ja imam osjećaj da svaka nova pobjeda donosi dodatno samopouzdanje ekipi. Mi verujemo da smo stvarno dobar tim, i zato smo sinoć pobedili.A nije bilo uopšte lako jer smo igrali protiv jako nezgodne i kvalitetne ekipe Sasarija“.

O svojoj igri, koja je bolja iz meča u meč, Amerikanac kaže:

„Polako, sezona je duga...ali eto ja sam došao malo kasnije. Trebalo mi je vremena da se priviknem na saigrače, prvo na jednog trenera, pa na drugog trenera, ali sad se osjećam jako dobro na terenu. Hvatam svoj ritam ali mnogo je važnije da radim sve što je potrebno da moj tim pobijedi“.

Nelson se sve više odlučuje i na šuteve sa distance, što nije bio slučaj na početku sezone, i odlično mu ide.Na Sardiniji je pogodio tri trojke iz pet pokušaja, a svoj posljednji, možda i najvažniji šut pogodio je sa poludistance.

„Za razliku od početka sezone, sada sam zaista pun samopouzdanja i trudim se da koristim prilike koje mi se pružaju. Jednostavno radim sve što mogu na oba kraja terena a u napadu će mi uvijek primarni cilj biti da razigram nekog saigrača, a onda i šutnem ako se ukaže i prilika“.

Crvena zvezda u nedjelju u okviru 11.kola ABA liga u hali Pionir dočekuje Široki, dok u Eurokupu, sada u borbi za zadržavanje prvog mjesto u grupi igra u srijedu u Orleanu.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC