• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan - Lijetuvos 75:74!

Partizan pobijedio Lijetuvos u infarkt završnici! Sačuvane šanse za TOP16! CSKA dobio Bamberg.

 Partizan - Lijetuvos 75:74!  Izvor: MONDO

"Pionir" je ispunjen po običaju, a sada je na košarkašima Partizana mt:s da trijumfuju nad Lijetuvos Ritasom i zadrže šanse za plasman u TOP16 fazu Evrolige.

Iako je Partizan apelovao na navijače da više ništa ne ubacuju na teren, niti da koriste lasere, jer su crno-bijeli već zbog toga novčano kažnjeni, opet su neki neodgovorni unijeli lasere i uperili su ih ka igračima Lijetuovsa na predstavljanju ekipa.

I ČETVRTINA

Izvanredan početak Partizana! Milosavljević, Lučić i sjajni centar Nikola Milutinov, pobrinuli su se da Partizan povede 8:0! Lijetuvos je prvi koš dao tek poslije četiri i po minuta. To je bila trojka Kateliunasa. Partizan je dobro branio svoj koš i nije srljao u napadu. Milutinov se izborio za pozicije pod košem, a Vesterman ga je hranio loptama. Partizan je poveo i 12:3, potom je ima dva pokušaja za tri poena, ali lopta nije htjela u koš.

Crno-bijeli su potpuno zatvorili prilaze svom košu, ali su i kupili lopte pod obručem gostiju. Pogotovo snalažljivi Vladimir Lučić. Kapiten je vezao četiri poena i ponovo donio crno-bijelima +9 (18:9).

Partizan poslije prve četvrtine vodi 18:11.

II ČETVRTINA

Početkom drugog dijela igre, Lijetuvos je napravio seriju od 7-0 i izjednačio! Počelo je da "škripi" u napadu crno-bijelih, nekoliko nepreciznih dodavanja i gaženja aut-linije...Seriju ekipe iz Litvanije presjekao je Davis Bertans prvom trojkom za Partizan na ovom meču.

Ipak, Lijetuvos je iskoristio smušenost u igri domaćina i potpuno je preokrenuo, za prvo vođstvo na utakmici 22:21.

Za tri minuta druge dionice, Lijetuvos je dao isto poena koliko u prvoj!

Da sve bude još crnje, uslijedila je nova trojka Lijetuvosa (Blums) za 25:21. Međutim, crno-bijeli su se produbili! Serijom 6-0 (Milutinov, Lučić, Milosavljević), Partizan je vratio vođstvo - 27:25. Uslijedilo je nekoliko napada sa obe strane, koji nisu rezultirali poenima...

Bertans je obilježio drugu četvrtinu, što se tiče Partizana! Njegovom drugom trojkom, na tri minuta prije odmora, Partizan je ponovo stekao osjetniju prednost (30:25).

Ali, Lijetuvos se ne da. Nova serija gostiju od 7-0 (u njoj i trojka Nemanje Nedovića) i ponovo vođstvo - 32:30!

I ovu seriju ponovo je prekinuo Bertans! Opet trojkom! Njegova treća u ovom dijelu igre - 33:32. I onda još dva Bertansova poena sa penala za 35:32.

Dakle, cijela druga četvrtina protekla je u serijama. Najprije je Lijetuvos napravio jednu na počeku (7-0), potom je Partizan uzvratio 6-0, a onda nova serija gostiju od 7-0: Osim obostranih serija, ovaj dio igre obeležio je i Davis Bertans sa tri trojke.

Partizan je na odmor otišao sa vođstvom: 39:33.



III ČETVRTINA

Partizan je na startu trećeg dijela igre vratio +12 (46:34). Ali, poslije tajm-auta Lijetuvos se vratio u život, a Partizan je ponovo stao u napadu. Gosti su smanjili na -8 (38:46). Milosavljević je ratničkom igrom pod obručem protivnika uspio da se izbori za loptu i pogodi.

Lijetuvos je u narednom napadu čak tri puta dolazio do lopte, ali je Gordon zalijepio bananu Ivanovu. Ali, u sljedećoj akciji "rampa" i za Nemanju Gordića.

Gosti su iskoristili smušenost crno-bijelih u napadu, prije svih Gordića i Gagića i ponovo su napravili seriju od 13:4 (49:52), najviše zahvaljujući Bugarinu Dejanu Ivanovu i Blumsu.

Ali, ponovo je Davis Bertans bio taj koji je digao publiku! Njegovom novom trojkom, uz faul, Partizan je dobio novu energiju. Bertans je promašio bacanje, ali je uhvatio loptu i omogućio novi napad, koji je realizovao Gordić - 57:49.

Bertans je bio izuzetan u napadu, ali je isto tako efikasan bio i u odbrani. Sjajnom blokadom nad Ivanovom, Letonac je pokrenuo napad Partizana poslije kojeg je otišao na +10 (59:49).

Na kraju treće četvrtine: 59:51.

IV ČETVRTINA

Lijetuvos je brzo istopio prednost Partizana - 58:59, s tim što je Leon Radošević promašio dva bacanja. Dakle, mogao je da bude potpuni preokret.

Nikako crno-bijele nije išlo u napadu...Partizan je bio bez koša gotovo četiri minuta(!), a poenima radoševića, Lijetuvos je ponovo poveo - 60:59. Nanizali su, pritom, crno-bijeli nekoliko faulova u napadu, koji su izazvali gnijev i Vujoševića i publike.

Seibutis je iz driblinga pogodio i pojačao prednost Lijetuvosa na 62:59. Serija Lijetuvosa od 13-0!

Prvi pogoci u posljednjoj četvrtini sa linije penala - Dru Gordon. Poslije četiri i po minuta!

Izjednačenje Partizanu donio je borbeni Dejan Musli, nakon što je Milosavljević promašio zicer. Uslijedila je trojka Nemanje Nedovića! U narednom napadu nesportska lična greška Renaldasa Seibutisa nad Muslijem, koji je pogodio oba bacanja.

Nije uspio Musli u produženom napadu, ali nije ni Lijetuvos. Potom ali-up Vestermana i Gordona za eksploziju oduševljenja, ali Nedović je novom trojkom ponovo vratio vođstvo Lijetuvosu - 69:67. Pogocima Milosavljevića sa penala, a potom i ulazom Vestermana, crno-bijeli su preokrenuli 71:69.

Igralo se koš za koš u finišu utakmice. Mnogo grešaka na obe strane, koraka, izgubljenih lopti...Partizan je u posljednji minut ušao sa poenom prednosti - 75:74.

Lučić je promašio, ali i Seibutis, uhvatio je loptu Vesterman i kraj!

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC