• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Pobjeda i "poraz" Lijetuvosa

Nedovićev tim savladao Bamberg 67:62, ali su gosti "ukrali" prednost u međusobnim susretima i u najboljoj su poziciji uoči posljednjeg kola.

 EL: Pobjeda i "poraz" Lijetuvosa Izvor: MONDO

Kakva će to biti završnica takmičenja u D grupi Evrolige!

Partizan, Bamberg i Lijetuvos Ritas ulaze u mečeve odluke sa identičnim skorom (2-7), s tim da je Bamberg u prednosti jer jedini zavisi samo od rezultata svoje utakmice.

Ako prvak Njemačke idućeg četvrtka kod kuće pobijedi Partizan, sigurno će se plasirati u Top 16 fazu.

Crno-bijelima znači to što neće morati da "jure" šest poena razlike. Dovoljna će im biti bilo kakva pobjeda, pod uslovom da Lijetuvos Ritas izgubi od Bešiktaša u Istanbulu. Ako taj preduslov ne bude ispunjen, biće malo i "plus 30".

Bešiktaš (4-5) se nalazi u specifičnoj situaciji. Ne može ni gore ni dole sa treće pozicije, međutim, pitanje je da li trener Erman Kunter sme da dozvoli četvrti poraz u posljednjih pet kola?

I dok će Partizan navijati za poraz Litvanaca, oni će priželjkivati pobjedu Partizana - tada bi Lijetuvos zauzeo željeno, četvrto mjesto, na osnovu "plus sedam" u međusobnim mečevima sa crno-bijelima.

Čitava ova kombinatorika određena je ishodom utakmice u Viljnusu u petak, gdje su Nemanja Nedović i drugovi pobijedili Bamberg rezultatom 67:62, što znači da nisu nadoknadili 84:78 iz prvog susreta.

U posljednjem minutu su sa 61:58 otišli na 67:59, a zatim izvršili "harakiri". Leon Radošević promašio je drugo slobodno bacanje, a Seibutis dvije sekunde prije kraja, daleko od koša, faulirao Šeroda Forda.

Ovaj je pogodio prvo, promašio drugo bacanje, da bi omaleni Džon Goldsberi uhvatio odbijenu loptu i uz zvuk sirene je smjestio u koš, uz pomoć table.

Sudije su pregledale snimak i potvrdile da pogodak važi...

Najefikasniji u pobjedničkom, ali na kraju tužnom timu, bili su Seibutis sa 19 i Radošević sa 12 poena, dok je Nedović zabilježio sedam, uz samo 20 odsto šuta iz igre (2/10 za dva, 1/5 za trojku).

Boštjan Nahbar i Majk Zirbs ubacili su po 12 poena za goste.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC