• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Pionir "gorio", Partizan pobijedio

Košarkaši Partizana u "fudbalskoj" atmosferi, koju su podgrijali navijači paljenjem dimnih bombi i baklji slomili su otpor MZT Skoplja.

 ABA: Pionir "gorio", Partizan pobijedio Izvor: MONDO

Košarkaši Cibone odigrali su u nedjelju od 17 časova za Srbe, a košarkaši Partizana mt:s istog dana u terminu od 19 časova - za sebe.

Crno-bijeli su u "vrućoj" atmosferi i čudnoj utakmici 12. kola ABA lige pobjedom zadržali korak za liderom Igokeom i iskoristili poraze Cedevite i Crvene zvezde.

Partizan mt:s - MZT Skoplje 68:58 (15:12, 14:13, 25:19, 14:14).

Igrač utakmice je "četvorka" Partizana Dru Gordon, koji je imao 15 poena i 12 skokova, a požrtvovanost pod oba obruča "platio" je i sa pet izgubljenih lopti.

Srpski šampion sa skorom 9-3 ima pobjedu manje od Igokee i dvije više od grupe timova sa skorom 7-5, a koju kolo prije kraja prvog kruga u regionu čine Cedevita, Crvena zvezda, Radnički i Budućnost.

Kada je krajem treće i početkom četvrte četvrtine postalo jasno da će tim Duška Vujoševića tek drugi put u posljednjih šest mečeva ubaciti više od 61 poena za 40 minuta, postalo je jasno i da će u prvom takmičarskom duelu dva tima u ABA ligi slaviti beogradski klub.

MZT je hrabrom igrom, na krilima povika trenera Aleša Pipana u stilu: "Nisu oni vanzemaljci", imao priliku i da povede tri minuta i 15 sekundi prije kraja treće četvrtine. Tada je Dragan Milosavljević napravio faul nad Damjanom Stojkovskim, što je Vujoševića natjeralo na tehničku grešku, ali Makedonci iz četiri slobodna bacanja i lopte sa strane nisu uspjeli više od tri poena, pa su crno-bijeli zadržali minimalnu prednost (42:41).

VIDEO

Makedonski šampion momentalno je "popio" kaznu u vidu trojke Milosavljevića, poslije čega je je Georgi Čekovski faulirao Drua Gordona pri postizanju poena, a Amerikanac ubacio i dodatno slobodno bacanje. Na to se Nikola Milutinov nadovezao sa dva poena na asistenciju Milosavljevića i pravo niotkud na semaforu je pisalo 50:41.

Gordon je rampom zaustavio Džekovskog u posljednjem napadu treće, a Milosavljević dugom dvojkom otvorio četvrtu četvrtinu, u kojoj je poslije minut i po košarke sve postalo jasno. "Alej-ap" zakucavanjem Vladimira Lučića na pas Milosavljevića i potom poenima Gordona sa penala, pa polaganjem iz kontre, Partizan je sedam minuta prije kraja stigao do 18 poena prednosti - 62:44.

Seriju crno-bijelih 18:3 prekinuo je Todor Gečevski trojkom, ali od preokreta nije bilo ni govora!

PARTIZAN: Milutinov 7, 4 sk, Vesterman 7, 3 sk, 2 as, 3 izg, Gordić 4, Lučić 9, Milosavljević 5, 4 sk, 3 as, 2 ukr, 5 izg, Bogdanović 5, Gagić 4, 6 sk, Čakarević (igrao minut), Đekić (igrao minut), Gordon 15, 16 sk, 5 izg, 4 bl, Anđušić 2 (igrao 4 minuta), Bertans 10, 7 sk, 5 izg.

MZT: O. Stojanovski, Grnčarov, D. Stojanovski 15, Gečevski 9, Nikolovski, Čekovski 6, 7 sk, Nikolić 5, Otašević 4, 4 sk, 4 as, 3 ukr, Bakić 8, 3 as, 4 ukr, 3 izg, Dejvis 11, 5 sk, 5 izg.

Crno-bijeli su loše počeli meč i dozvolili gostu da povede 2:9 trojkom "večnog" Gečevskog, ali je onda Vujoševićev tim zaigrao prepoznatljivu, titula vrijednu odbranu i serijom 20:3, a ukupno 27:6, stigao do (u tom trenutku) maksimalnih 29:15!

Tu je, na ulasku u 17. minut, srpski šampion i stao!

Do odlaska u svlačionicu, Partizan je ređao izgubljene greške a tim Aleša Pipana poen po poen, pa je uz koš i slobodno bacanje Uroša Nikolića, MZT finiširao drugu četvrtinu serijom 10:0 i na odmor otišao sa "podnošljivih" 29:25 u korist protivnika.

Na ključnom tajm-autu, pri vođstvu Partizana od 14 poena razlike, Pipan je igračima rekao: "Daj, igrajte, nisu oni vanzemaljci" i ta vrsta motivacije uspijevala je da drži MZT "u igri" do pred kraj treće četvrtine, kada je uslijedila nova serija crno-bijelih od 18:3.

Tako posmatrano, može se reći da je šampion Srbije odigrao onoliko koliko je bilo potrebno.

Dvije frakcije navijača Partizana na dvije tribine "Pionira" palile su dimne bombe i baklje, što je usijalo atmosferu koju su od starta zagrijavali fanovi skopskog tima, njih stotinak. Navijači dva tima složili su se u jednoj stvari, a to je bilo skandiranje: "Ko ne skaće, taj je Šiptar", poslije čega je uslijedio aplauz gotovo cijele dvorane, u kojoj se našlo oko 3.500 gledalaca.

Ostale rezultate pročitajte OVDJE…

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC