• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda i "orlovi" startovali ubedljivo

U prvom kolu turnira "Mekel kup" u Moskvi, "orlovi" su u petak popodne preslišali Ukrajinu sa 90:56. Miloš Vujanić novi kapiten.

 Duda i "orlovi" startovali ubedljivo Izvor: MONDO

Prvi meč i prva ubedljiva pobeda srpskih košarkaša na čelu sa novim selektorom Dušanom Ivkovićem. U prvom kolu turnira "Mekel kup" u Moskvi, "orlovi" su u petak popodne preslišali Ukrajinu sa 90:56 (23:18, 27:15, 14:11, 26:12).

Ovo je prvi meč košarkaške reprezentacije od kako se na njeno kormilo, početkom godine, vratio Duda Ivković.

"S obzirom na sve okolnosti o kojima sam govorio pre turnira, promena klime i nedostatak utakmica, očekivao sam, ipak, teži meč. Činjenica je da reprezentacija Ukrajine po kvalitetu nije nivo kome mi težimo, ali smatram da nam je jedna ovakva utakmica u kojoj sam priliku pružio svim igračima koji su bili u sastavu, upravo ono što nam je trebalo", rekao je selektor posle susreta, u kojem je najefikasniji igrač bio Branko Cvetković sa 16 poena, dva skoka i dve asistencije.

Njemu uz rame, po efikasnosti, bili su Zoran Erceg sa 12 i Uroš Tripković sa 11poena.

"Svi igrači su imali dobar odnos prema igri i to se odrazilo na rezultat. Danas u sastavu nisu bili Miličić, koji još oseća posledice povrede tetive i kapiten Vujanić, koji je pauzirao jer sam želeo da pružim šansu Teodosiću i Markoviću. U subotu igramo protiv Leteonije, već u ranim popodnevnim časovima i treba se pripremiti za tako malu pauzu između utakmica“, poručio je Ivković, koji je u Rusiju poveo 14 košarkaša.

Uoči polaska, sa spiska su otpali Vuk Radivojević, Bojan Krstović i Bojan Popović.

Meč sa Letonijom počinje u 13.15 časova, dok ćemo se u poslednjem kolu, u nedelju, sastati sa šampionom Evrope, timom Rusije, u 16 časova.

SRBIJA: Teodosić 8 (6 as), Tepić 2, Cvetković 16, Erceg 12, Kecman 2, Marković 9 (6 as), Tripković 11, Krstić 9 (8 sk), Veličković 7, Perović 6 (6 sk), Bogdanović 4, Savanović 4.

Na dan utakmice sa Ukrajinom, Miloš Vujanić promovisan je u novog kapitena. Ta odluka doneta je na zajedničkom sastanku reprezentativaca i stručnog štaba.

"Miloš Vujanić se vraća u reprezentaciju posle četvorogodišnje pauze i drago mi je da smo se svi složili da je on pravi izbor za kapitena. Nadam se da ćemo zajedno ostvariti, kako kratkoročni cilj reprezentacije, plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2009, tako i dugoročni cilj, odlazak na Olimpijske igre 2012. godine", rekao je selektor.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC