• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JUNIORI (EP): Preko "furije" do drugog mesta

Reprezentacija Srbije pobedila Španiju (93:87) i ozbiljno se uključila u borbu za polufinale.

 JUNIORI (EP): Preko "furije" do drugog mesta Izvor: MONDO

Košarkaši Srbije pobedili su Španiju na početku borbi u grupi E na juniorskom Evropskom prvenstvu i našli se na deobi drugog mesta sa Litvanijom, sa učinkom 2-1 (Srbi iz prethodne faze takmičenja doneli pobedu i poraz).

"Plave" nade su slavile rezultatom 93:87 (42:19, 10:26, 24:20, 17:22).

Pobednik je, činilo se, bio odlučen posle prve četvrtine u kojoj su juniori Srbije furioznom igri stigli do ubedljive prednosti - 42:19.

U nastavku su značajno popustili, pa iako im je prednost skoro potpuno istopljena, ali su uspeli da se "povrate" i trijumfuju.

Najefikasniji u timu Miroslava Nikolića ponovo je bio Šepa sa 23 poena, a podršku je imao u Subotiću 16, Milutinoviću 14 i Petroviću 13.

Musli je postigao devet poena, ali uz deset skokova, dok je Petrović imao dva skoka manje.

"Odlično smo počeli utakmicu. Presingom sa korektorom u odbrani, potpuno smo izbacili Špance iz ritma i stekli veliku prednost, sa više od 20 poena razlike u prvoj četvrtini", počeo je analizu utakmice selektor Miroslav Nikolić.

"U drugoj četvrtini morao sam izmenama da osvežim ekipu, ali do velikog pada je došlo tek u drugom poluvremenu. Moji igrači su verovatno mislili da je utakmica već završena, Španci su počeli da pogađaju trojke, i uz pomalo čudan kriterijum suđena spustili su našu prednost na samo dva poena. Na kraju smo ipak zasluženo pobedili", zaključio je Nikolić.

Srbija će u preostala dva kola, u sredu protiv Grčke koja jedina u grupi nema poraz, i u četvrtak protiv Izraela, pokušati da obezbedi bar drugo mesto koje obezbeđuje učešće u polufinalu.

Tabela grupe E: Grčka (3 pobede, bez poraza), Srbija (2-1), Litvanija (2-1), Španija (1-2), Izrael (1-2), Italija (0-3).

Srbija: Petrović 13, Šepa 23, Riznić 5, Subotić 16, Milutinović 14, Mitrović 5, Vlahović 8, Vukasović, Stamenković, Grujo, Ognjenović, Musli 9.

Španija: Aruti 1, Perez 9, Leon, Ljovet 14, Jodar 10, I. Martinez, Franč 5, Hernandez 18, Visens 10, Laso 6, E. Martinez, Santana 14.


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC