• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADNIČKI: Za mesto broj 3!

Jedan od derbi mečeva 23. kola, direktna borba za Fajnal-for, biće odigran u Kragujevcu. Radnički - Budućnost, trenutno sa istim skorom.

 RADNIČKI: Za mesto broj 3!  Izvor: MONDO

Kragujevački Radnički u subotu, 2. marta igra jedan od najvažnijih mečeva u sezoni. Podgorička Budućnost, direktan rival za plasman na Fajnal-for, dolazi u Kragujevac, a pobjednik će biti osamljen na poziciji broj 3.

"Utakmica sezone", tako je najavljena na sajtu Radničkog. Urednici sajta nisu pogriješili.

I srpski i crnogorski predstavnik imaju u ovoj sezoni po 14 pobjeda i osam poraza, nalaze se na diobi trećeg mjesta, iza vodećeg dvojca - Igokea i Crvena zvezda Telekom, a ispred Partizana mt:s, Olimpije, Cedevite i MZT koji jednako konkurišu za pozicije koje vode u Evropu.

Podgoričani imaju najbolju odbranu na Jadranu, primili su 1.495 poena za 22 kola (67,95 po utakmici), dok Kragujevčani slove za najbolje strijelce u regionu, postigli su 1.795 koševa (prosječno 81,59).

Obje ekipe su u odličnoj formi. Radnički je nanizao šest pobjeda, Budućnost je odigrala dominantno u Zadru...

Bojan Krstović je nekada nosio dres Budućnosti. Dakle, dobro poznaje filozofiju igre Dejana Radonjića, trenera podgoričkog tima.

"Budućnost ima specifičan sistem. Jedina igra Evrokup sada, prošla je u četvrtfinale. I ove godine je to kvalitetna ekipa. Akcenat u igri im je na odbrani, to pokazuje i statistika, primili su najmanje poena u ABA ligi. Ako bih morao da izdvajam igrače, to su svakako Popović i Vitkovac, oni najviše igraju i u dobroj su formi. Popović je, na primjer, u posljednjem kolu Zadru dao 29 poena. Krasi ih, prije svega, timska košarka. Sa druge strane, mi smo u naletu, u dobroj smo formi, pobijedili smo u posljednjih šest utakmica, pa se nadamo da ćemo na krilima tih pobjeda i podrške publike da odbranimo domaći teren", rekao je Krstović.

Budućnost u gostima ima učinak 6:5. Bodove su joj predali: Solnok (50:75), Krka (51:66), Široki (70:76), MZT (69:76), Cibona (60:73) i Zadar (60:72). Svoj teren odbranili su pred njima: Igokea (70:61), Split (71:69), Olimpija (95:92), Cedevita (84:75) i Partizan (63:50).

Radnički je imao kikseve na početku sezone, kada je dva puta izgubio u hali "Jezero". Od sredine oktobra do danas je pred svojim navijačima nanizao devet utakmica bez poraza.

Budućnost je u prvom meču u sezoni u "Morači" tijesno slavila 80:78. Dakle, "igra" i koš-razlika.

Nema sumnje da nas čeka uzbudljiv meč. Utakmica će biti odigrana u subotu od 21 čas, a ulaz je besplatan. Prenos će biti na kanalu Arene sport 1.

(MONDO - foto: KK Radnički)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC