• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još uvek mali za Argentince

Srbija - Argentina 60:75, uprkos solidnoj igri "orlova" u prvom poluvremenu. U petak od 8.00 sa Angolom za peto i šesto mesto na turniru.

 Još uvek mali za Argentince Izvor: MONDO

Reprezentacija Argentine nastavlja da vraća dug iz Indijanapolisa 2002. godine, kada je ekipa tadašnje Jugoslavije u finalu Svetskog prvenstva savladala "gaučose" posle produžetaka i na ove prostore donela poslednji trofej (i poslednju medalju) sa velikih takmičenja.

Posle poraza na Olimpijskim igrama u Atini 2004. (82:83) i Mundobasketu u Japanu 2006. godine (79:83), naša selekcija izgubila je od Argentinaca i u drugom kolu predolimpijskog turnira Dijamantska lopta u Nanđingu - 60:75, po četvrtinama 18:21, 16:14, 9:20, 17:20.

Srbija će se u petak od 14 časova po lokalnom vremenu (8.00 po centralnoevropskom) sastati sa Angolom, u pokušaju da izbegne neslavan kraj i poslednje mesto.

Potom će se Kina i Iran boriti za treće mesto, a od 13.30 sledi finale Argentina - Australija.

Najefikasniji u timu Dušana Ivkovića bio je bek Branko Cvetković sa 13 poena, Nenad Krstić postigao je 12, a Novica Veličković 11, skoro sve u prvom poluvremenu, kada je bio najbolji igrač u obe ekipe.


Selektor Argentine Serhio Ernandez dosta je "mešao karte", s obzirom na to da tempira formu za predstojeće Olimpijske igre u Pekingu i odbranu zlata. Ipak, na kraju je prvo mesto na listi strelaca zauzela najveća zvezda ekipe - Manu Đinobili ubacio je 18 poena, uključujući dve trojke u finišu, kada su "orlovi" zapretili smanjivši na sedam razlike.

Andres Noćioni (15p, 8sk) bio je odličan u drugom poluvremenu, a centar Roman Gonzales u prvom, kada je za samo 13 minuta postigao svih 14 koševa. Još jedan NBA igrač, Fabrisio Oberto, stao je na 13 poena.

Pošto su u sredu mimo očekivanja izgubili od Irana, reprezentativci Srbije imali su šansu da se iskupe u velikom stilu, ali se u okršaju sa kvalitetnijim i znatno iskusnijim rivalom videlo da trofejni trener Ivković nema čarobni štapić.

Pred ovim momcima je još mnogo rada na putu do povratka u evropski i svetski vrh, a nije slučajno što će se Srbija od 20. avgusta nadmetati u kvalifikacijama za Eurobasket 2009. u Poljskoj.

Naravno, bilo je dobrih perioda u igri "orlova", posebno u drugoj četvrtini, kada su angažovanom odbranom, kontrama i preciznim šutom poveli sa rekordnih 34:28. Ipak, Noćioni je preuzeo stvari u svoje ruke i serijom od 7:0 doneo "gaučosima" vođstvo posle prvih 20 minuta.

Kada se očekivao nastavak žestoke i zanimljive utakmice, Argentinci su pre kraja treće deonice rešili pitanje pobednika. Pomenutih 7:0 prerasli su u seriju od 17:2, a onda i 27:5, tako da je u 29. minutu bilo nedostižnih 39:55!

Kuriozitet je da su srpski košarkaši u prvom poluvremenu bili jednako uspešni u šutu iz igre i šutu sa linije slobodnih bacanja - po 44 odsto. Samo u uvodnoj četvrtini promašeno je osam od 14 penala, što se skupo plaća u ovakvim mečevima.

Treća deonica donela je i drastičan pad u šutu iz polja, tako da je sa samo 20 odsto ubačaja (3-15) i nekoliko izgubljenih lopti popločan put do novog neuspeha u Nanđingu.

SRBIJA:
Teodosić 4, Tepić 2, Cvetković 13, Erceg, Kecman 4, Marković, Tripković 7, Krstić 12, Vujanić 7, Veličković 11, Perović, Bogdanović.

ARGENTINA: Skola 5, Đinobili 18, Gonzales 14, Oberto 13, Priđoni 5, Porta, Delfino 5, Kinteros, L. Gutijerez, Noćioni 15, H. Gutijerez, Kamerihs.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC