• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Oprezno protiv Cibone

"Teško je reći da li su Zagrepčani bolji, ove sezone pokazali su različita lica. I mi imamo mnogo razloga da budemo oprezni".

 Vukoičić: Oprezno protiv Cibone  Izvor: MONDO

Trener Crvene zvezde rekao je da se ne opterećuje aktuelnim pitanjima oko toga koji klubovi će naredne sezone igrati Evroligu, već je usredsređen samo na pobjede na terenu.

Posljednjih dana veliku pometnju u javnosti izazvala je informacija iz Evrolige da će plasman u elitno takmičenje izboriti finalisti Fajnal-fora, a ne pobjednik ligaškog dijela i šampion, kako je saopšteno iz rukovodstva ABA lige.

Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić kaže da se u tom klubu ne opterećuju time, već su isključivo koncentrisani na dešavanja na terenu.

"Ne opterećuje nas to, niko ne želi da se time bavi, klub će sačakati konačnu odluku. Mi na terenu imamo ciljeve, kakav god sistem takmičnja bio, nas to ne zanima. Mi ne igramo za Fajnal for i plej-of, već da pobijedimo svaku utakmicu. To ne znači da ćemo i pobijediti", rekao je Vukoičić.

On je istakao da crveno-bijeli još nisu izborili plasman na završni turnir ABA lige, iako trenutno zauzimaju drugo mjesto na tabeli, iza Igokee.

"Svjesni smo da svaki od timova ima neke svoje ambicije i možda, sa izuzetkom dva tima koji su u sredini, svi se bore za Fajnal for. Veliki je ulog u pitanju, niko ne želi da napravi kiks. Mi se borimo za vrh, previše se potencira da smo obezbijedili plasman na završni turnir, mi to nismo uradili, predstoji nam četiri utakmice i svaka će biti intersantna. Moramo ići iz meča u meč, ne smijemo upisivati pobjede prije nego što izađemo na teren", upozorio je Vukoičić.

Prvi duel u nizu očekuje ih već u subotu, u 23. kolu ABA lige, kada im gostuje Cibona. Trener crveno-bijelih očekuje da će gosti doći maksimalno motivisani da izbore pozitivan rezultat.

"Cibona je tim na jednu pobjedu od ispadanja. Pokušaće u ovakvim utakmicama, gdje nisu favoriti, da osvoje bodove na koje možda nisu računali. Pokazali su različita lica ove godine, nisu tako loše počeli, ali dogodile su im se čudne stvari, mogo turbulencija, promijenili su čak sedam igrača i trenera. Kompezaciju za loše rezultate dobili su osvajanjem Kupa, ali poznavajuću istoriju kluba, to sigurno nije dovoljno. Teško je reći da li su bolji, ali će doći motivisani i mi imamo mnogo razloga da budemo oprezni".

Vukoičić je dodao da Amerikanac Majkl Skot neće biti spreman za meč protiv Zagrepčana.

"Odradio je trening, povrede leđa mogu da budu komplikovane, nismo spremni da rizkujemo, i ne znam koliko bi mogao da nam pomogne poslije 10 dana pauze. To je hendikep za nas, ali pokušaćemo bez njega da spremimo ekipu i odigramo što bolje", zaključio je Vukoičić.

Duel Crvene zvezde i Cibone igra se u subotu od 17 sati u dvorani "Pionir".

PAROVI 23. KOLA

PETAK
Olimpija - Krka

SUBOTA
Crvena zvezda Telekom - Cibona (17.00)
Split - Široki
MZT Skoplje - Zadar
Radnički - Budućnost (21.00)

NEDJELJA
Cedevita - Partizan mt:s (17.00)

PONEDJELJAK
Igokea - Solnok (20.30)

TABELA: Igokea 17-5, Crvena zvezda Telekom 16-6, Budućnost 14-8, Radnički 14-8, Partizan mt:s 13-9, Olimpija 12-10, Cedevita 12-10, MZT Skoplje 11-11, Krka 9-13, Cibona 8-14, Široki 7-15, Zadar 7-15, Split 7-15, Solnok 7-15.

(agencije, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC