• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aco Petrović: Želimo pune tribine!

Trener Cedevite uoči važne utakmice sa Partizanom pozvao navijače da napune halu i pomognu košarkašima zagrebačkog kluba.

 Aco Petrović: Želimo pune tribine! Izvor: MONDO

Termin "utakmica sezone" koristi se više puta u toku sezone. Ovaj put, uzimajući u obzir sve okolnosti, duel Cedevite i Partizana u Zagrebu (nedjelja, 17.00, TV Arena sport) zaista ima taj epitet.

Doduše, ovo je tek prvi od takvih mečeva za ekipu koja se bude radovala u nedjelju u Domu sportova.

I Partizanu i Cedeviti neophodna je pobjeda četiri kola prije kraja ABA lige, kako bi ostali u trci za plasman na Fajnal for. Crno-bijeli su u nešto povoljnijem položaju, imaju 13 pobjeda i devet poraza, dok Zagrepčani imaju učinak 12-10.

U borbi za mjesto na završnom turniru nalaze se još Budućnost, Radnički i Olimpija, dok bi moralo da se dogodi čudo pa da Igokea i Crvena zvezda ne budu među najbolje četiri ekipe ligaškog dijela.

Svjestan važnosti utakmice koja predstoji njegovoj ekipi, trener Cedevite Aco Petrović uputio je apel navijačima da u što većem broju dođu u halu i podrže domaći tim.

"Treba nam malo i pomoći s tribina. Većina klubova ima domaći teren koji te u datom trenutku pogura malo naprijed, da uđeš s malo više adrenalina u meč. Mi to, nažalost, nemamo i to je isto tako jedan naš minus... Ali šta je, tu je. Protiv Partizana želimo da se napune tribine. Da imamo barem u startu malo pozitivniju atmosferu kako bi pokušali da dobijemo meč", rekao je Petrović.

Iskusni trener ocijenio je da pritisak koji ova utakmica nosi sa sobom daje dodatnu draž.

"S obzirom na posljednje rezultate Cedevite i Paritzana, došli smo do toga da u nedjelju igramo nokaut utakmicu. Prema tome taj, rekao bih, dodatni psihološki pritisak i neizvjesnost definitivno daju dodatnu draž utakmici", smatra Petrović.

Trener Cedevite dobro je poznaje crno-bijele i kolegu Duška Vujoševića, pa mu nije bio problem da detaljno analizira igru Partizana.

"Kada igrate protiv Partizana morate da imate istu energiju koju imaju i oni. S druge strane, morate kontrolisati obrambeni skok, a uslov broj tri je da ih što je više moguće svedete na igru pet na pet. Četvrti segment na koji moramo obratiti pažnju je da Dule Vujošević svake godine ima nekakvu taktičku varijantu. Pokušava u alternativnoj obrani da iznenadi protivnika kada stvari ne idu najbolje u obrani čovjek na čovjeka. To je nešto s čime se rijetko ko susretao u posljednjih 10-15 godina na ovim prostorima", istakao je Petrović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC